13 Sulland-fulltreffere etter EM-vrakingen

Revansjesugen i to kamper.

SCORET SEKS: Linn Jørum Sulland scoret seks borte mot Valcea, men det endte med femmålstap for Larvik. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
SCORET SEKS: Linn Jørum Sulland scoret seks borte mot Valcea, men det endte med femmålstap for Larvik. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Valcea - Larvik 33-28.

Vestfoldingene hadde allerede vunnet Champions League-gruppa og reiste derfor til Romania uten Gro Hammerseng, Cecilie Leganger, Tonje Larsen og Kari Mette Johansen.

I tillegg forsvant Linn-Kristin Riegelhuth på veien, etter at hun i går ble frastjålet passet i Amsterdam - og ikke kom seg videre fra mellomlandingen.

Jubileumskampen ble derfor i tøffeste laget for Larvik mot Valcea, som tapte forrige sesongs Champions League-finale mot Viborg. LHK spilte kamp nummer 100 i mesterligaen i Romania, i samme hall hvor gjennombruddet deres kom - de avanserte for første gang fra gruppespillet i 2001, etter en seier der nede.

Nora Mørk sendte Larvik i ledelsen med en straffescoring, men bortsett fra 1-0 var Valcea i ledelsen gjennom hele kampen. De ledet med fem til pause (18-13) og vant med tilsvarende (33-28).

Linn Jørum Sulland var sulten på å vise seg fram på onsdag (sju mål mot Storhamar i serien), etter at hun ikke kom med i EM-troppen. Også i ettermiddag var hun i slag, og Oslo-jenta leverte seks fulltreffere. Også Heidi Løke og Nora Mørk puttet seks hver.

Også i fjor svarte hun på landslagsvraking med scoringsshow - da hun i romjula scoret 12 mot Byåsen i cupfinalen.

Tirsdag skal gruppene til mellomspillet trekkes. Larvik er som gruppevinner seedet. Det er også Katrine Lunde Haraldsens Györ.

Mesterlaget fra de to siste sesongene vant med sju mål i dag, men det var to for lite - og de er overraskende nok slått ut av årets turnering.