STUDERES IGJEN: Her netter Erik Huseklepp sitt andre mål mot Frankrike i august. I kveld kikker utenlandske speidere på landlagsspissen. Foto: Aleksander Andersen / SCANPIX
STUDERES IGJEN: Her netter Erik Huseklepp sitt andre mål mot Frankrike i august. I kveld kikker utenlandske speidere på landlagsspissen. Foto: Aleksander Andersen / SCANPIXVis mer

13 toppklubber ser norske spillere på Ullevaal

Stor interesse fra Premier League før avspark.

|||• Fotballstudio: EM- kvalifisering fra kl. 17

(Dagbladet): Det er fullsatt på Ullevaal stadion i kveld. På tribunen sitter ikke bare norske og portugisiske fotballfans.

Hele 13 klubber fra fire av de beste ligaene i Europa har meldt sin ankomst til EM-kvalikkampen. Det bekrefter Norges Fotballforbund overfor Dagbladet i ettermiddag.

- Vi har klubblag representert fra Tyskland, England, Italia og Spania, sier NFF-markedssjef René Pedersen til Dagbladet.

- Klubber av ypperste klasse?

LADER OPP: Brede Hangeland tok seg en luftetur i Oslo sentrum i ettermiddag. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.
LADER OPP: Brede Hangeland tok seg en luftetur i Oslo sentrum i ettermiddag. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet. Vis mer

- Det er det. Det er 13 forskjellige klubber, fordelt på de landene jeg nevnte. Hovedvekten er fra England, sier markedssjefen.

Unge, attraktive spillere NFF går ikke ut med navn på lagene. Det er et ønske fra klubbene selv, av konkurransehensyn.

- Og hvem de vil se på vet vi ikke, det sier de ikke til oss, sier Pedersen.

Informasjonssjef i NFF, Svein Graff, har registrert et oppsving av utenlandsk interesse for norske landskamper, og mener det delvis skyldes gode resultater under landslagssjef Egil Drillo Olsen.

- Det er større interesse nå enn før landskampene ikke så langt tilbake i tid. Vi har profiler, unge spillere som er mer attraktive for klubbene. Og landslaget har prestert bedre. Generelt er interessen fra ligaer og klubber i sum mye større enn bare for et halvt år siden, sier Graff til Dagbladet.

Etter landskampen mot Frankrike havnet Moa i bundesligaen hos Hannover. Fortsatt har flere av de norske landslagsgutta i startelleveren norske klubber som arbeidsgivere, blant andre Erik Huseklepp (Brann), Henning Hauger (Stabæk) og Tom Høgli (Tromsø).

Kikker på flere norske spillere Huseklepp scoret to mot Frankrike, men ble aldri solgt før overgangsvinduet stengte 1. september. Angriperens agent Stig Lillejord vet at Norges høyreving blir observert på nytt i kveld.

- Ja, det kan jeg bekrefte. Og jeg vet at det er klubber som skal se på andre norske spillere, sier Lillejord til Dagbladet.

Det er som kjent to lag på banen i kveld, og Portugal er en fotballstormakt som ifølge Drillos ord bare var en offside å matche verdensmester Spania.

- Det er nok en del klubber som kommer for å se på portugisere også, sier Lillejord.

DISSE STARTET SIST: John Arne Riise er ute med hjernerystelse og John Carew er friskmeldt etter knetrøbbel. Det kan bety endringer på lagoppstillingen på Island, som var som følger, bak fra venstre: Morten Gamst Pedersen, Brede Hangeland, Kjetil Wæhler, Mohammed Abdellaoue, Erik Huseklepp og Jon Knudsen. Foran fra venstre: Bjørn Helge Riise, John Arne Riise, Christian Grindheim, Henning Hauger og Tom Høgli.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
DISSE STARTET SIST: John Arne Riise er ute med hjernerystelse og John Carew er friskmeldt etter knetrøbbel. Det kan bety endringer på lagoppstillingen på Island, som var som følger, bak fra venstre: Morten Gamst Pedersen, Brede Hangeland, Kjetil Wæhler, Mohammed Abdellaoue, Erik Huseklepp og Jon Knudsen. Foran fra venstre: Bjørn Helge Riise, John Arne Riise, Christian Grindheim, Henning Hauger og Tom Høgli. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer