Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

13 uten kontrakt

13 av spillerne på dagens folkefest hvor Molde møter Aalesund er Bosman-spillere, og risikerer å bli arbeidsledige etter sesongslutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Én av dem er Moldes lagkaptein, Daniel Berg Hestad. Etter 11 år i klubben er han åpen for alt fra neste sesong.

- Grunnet trenerskifte og lønnskutt ble kontraktsforhandlingene lagt på is. Jeg skal snakke med klubben i løpet av den nærmeste tida, og regner med å bli i Molde. Samtidig er jeg åpen for alt, sier Daniel Berg Hestad til Dagbladet.

Sju av Molde-spillerne har Bosman-status: Daniel Berg Hestad, Trond Strande, Petter Chr. Singsaas, Tobias Carlsson, Bjarni Thorsteinsson, Jakup Mikkelsen og Per Olav Inderhaug. Hvor mange som blir i klubben, er et åpent spørsmål.

Utsolgt stadion

- Vi har snakket med noen, men ennå ikke signert noen kontrakter. Når det gjelder Daniel Berg Hestad, tror jeg ikke det er noen fare for at han ikke skal få et kontraktutkast. Problemet er å finne noe vi kan bli enige om, sier Molde-direktør Espen Silseth til Dagbladet.

11167 tilskuere ser dagens storkamp i Molde, det vil si at alt er utsolgt. Mens byen koker, begynner sommerfuglene å melde seg hos spillerne.

- Jeg har vært i Molde i 11 år, men aldri møtt Aalesund i obligatorisk kamp. Dette blir spesielt, sier lagkaptein Daniel Berg Hestad.

- Sikrer handlekraft

Mens Molde har sju Bosman-spillere, har Aalesund seks: Pål Stadsnes, Johnny Vattøy, Herman Ekeberg, Trond Fredriksen, Øyvind Gjerde og Fredrik Klock.

- Vår policy er å ha fem, seks, sju Bosman-spillere til enhver tid. Dette for å være sikret handlekraft, sier daglig leder i Aalesund, Henrik Hoff, til Dagbladet.

TRENGER NY KONTRAKT: Moldes lagkaptein Daniel Berg Hestad (t.h.) er en av 84 Bosman-spillere i Tippeligaen. <P>