TØFFE TIDER: Det er ikke bare på banen Åge Hareide og Viking har slitt tungt i høst. Stavanger-klubben styrer mot et underskudd på over 20 millioner kroner. 
Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
TØFFE TIDER: Det er ikke bare på banen Åge Hareide og Viking har slitt tungt i høst. Stavanger-klubben styrer mot et underskudd på over 20 millioner kroner. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIXVis mer

130 millioner kroner i minus for eliteserien

Fem lag passerer 20 mill. i underskudd.

Norske eliteserieklubber styrer mot et samlet underskudd på 130 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Så sent som i forrige uke varslet Stabæk at ansatte må gå etter en budsjettsprekk som bringer underskuddet fra budsjetterte 10 millioner til 27 millioner kroner.

Ifølge Finansavisen kommer også Tromsø, Viking og Rosenborg trolig til å ende med underskudd på over 20 millioner kroner, mens Brann, Lillestrøm, Molde og Start kan komme til å tape over 10 millioner kroner.

Eliteseriens økonomiske vinner er sølvlaget Vålerenga, som kan notere pluss på bunnlinjen etter kraftige kostnadskutt og salget av Mohammed «Moa» Abdellaoue.

Cupvinner Strømsgodset ligger over budsjett og styrer mot et overskudd på 1-2 millioner kroner, mens Odd Grenland, Haugesund og Hønefoss trolig ender rundt null.

Aalesund kan ende på et underskudd mellom 2 og 5 millioner kroner, mens nedrykkede Kongsvinger så vidt unngår konkurs og et driftsresultat på rundt 4 millioner kroner i minus.

I fjor gikk eliteserieklubbene på et samlet underskudd på 177 millioner kroner, mens 2010-tallene er basert på anslag.

(NTB)