Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

14- 1 i sjanser

Jon Eirik Ødegård dyttet inn Vålerengas utlikning. De andre 13 målsjansene traff stenger, motspillere og tribunen. - Det var mer tilfeldigheter enn udyktighet, sier trener Tom Nordlie.

Den frodige Vålerenga-treneren dæljet løs på innbytterboksen på landskamparenaen da dommeren blåste av kampen mot Bodø/Glimt. Reaksjonen var lett å forstå for de 4700 på tribunene. For det er sjelden vare at et lag dominerer en kamp så fullstendig som Vålerenga gjorde i går, uten å vinne.

- Å spille særlig bedre er vel ikke mulig, mener Tom Nordlie.

- Men vi vinner ikke kamper på sjanser. Jeg synes likevel kampen viser at vi har et visst potensial.

Kampen viser nok en gang at Vålerenga har et stort problem: å score mål på sjansene de skaper.

- De negative sier problem, jeg sier utfordring, sier Nordlie.

Tilfeldigheter

Nordlie mener det var tilfeldigheter snarere enn udyktighet som avgjorde kampen på Ullevaal, og klarer ikke la være å smile av hele håpløsheta. Han vil ikke gå med på at klubben må kjøpe en spiss for å score flere mål.

- Vi er fullt kapable til å score mål med de spillerne vi har. Spissjakta i Vålerenga er en mediesak. Ingen skriver om jakt på keeper, forsvarere og midtbanespillere. Vi er ute etter å styrke hele stallen - også med angrepsspillere, sier Nordlie.

Glimt fornøyde

Bodø/Glimt var småfarlige i en halv omgang, men etter at Tom Kåre Staurvik headet inn et knallhardt innlegg fra Eivind Eriksen, skapte de ikke en sjanse. Vålerenga reduserte ved Jon Eirik Ødegård fra en halv meters hold, etter at Pascal Simpson slo to Glimt-forsvarere i lufta.

- Vi er de første til å innse at vi gjorde minst riktig for å ta ett poeng her i dag. Vålerenga gjorde mye mer riktig. Sånn sett er vi veldig fornøyde med uavgjort, sier Glimt-trener Dag Oppjordsmoen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media