14 år gamle Dylan var United-spiller. Nå bor han på sykehuset - og vet ikke hvor lenge han har igjen å leve

Har fått livet snudd opp ned.

(Dagbladet): - Jeg spilte midtbane, og elsket å se på Paul Scholes. Han var helt fantastisk, alt han gjorde var fantastisk. Jeg forsøkte å spille som ham.

14 år gamle Dylan holder opp en kopp med rundt 50 tabletter. Han har innsett at dette er det livet har å by på akkurat nå.

Smilet til den unge gutten begynner å svinne da sykepleieren kommer inn for å sette den siste dosen med antibiotika for dagen. Det begynner å mørkne ute, og Dylan gjør en grimase som tydelig viser at dette ikke er det artigste man kan tenke seg.

Angriper luftveier Dylan Samuels har ikke kunnet spille fotball på 18 måneder. Han har flyttet inn på barnesykehuset i Manchester, og har knapt vært hjemme i sitt eget hjem så langt i 2015.

Tenåringen er født med den alvorlige multiorgansykdommen cystisk fibrose, som skyldes en genfeil i kroppens slimproduserende kjertler, ifølge Norsk forening for cystisk fibrose.

Sykdommen fører til seigt og klebrig slim i luftveier og tarm. Oksygenopptaket til Dylan var på 32 prosent ved forrige måling.

Dylan har trosset begrensningene han støtte på, og grep sjansen da han han ble pekt ut som en av de mest ettertraktede unge spillere i Nordvest-England.

- Veldig god spiller  Han trente med Manchester City, Liverpool og Bolton - men valget falt til slutt på Manchester United.

14-åringen vet at han ikke kan tre på seg Manchester United-drakta igjen, og spille kamper, og dra på treninger sammen med de andre akademi-spillerne.

- Han var en veldig god fotballspiller. Vi ga han ikke kontrakt på grunn av sympati, sier koordinator ved Manchester Uniteds akademi, Mike Glennie.

- Når vi tar inn en spiller, så fyller de ut et helseskjema. Såklart la vi merke til sykdommen hans, så jeg rådførte meg med klubbens medisinske team og legen. Noen klubber ville nok sagt nei på grunn av sykdommen. Men vi mente at denne gutten virkelig hadde et stort talent. Jeg har aldri før sett noen fotballspillere som er rammet av en sykdom strekke seg så langt som han gjorde, forteller Glennie.

Den unge gutten har imponert legene i flere år.

- Dylan er helt klart et spesielt tilfelle. Det er svært uvanlig, ikke bare det å konkurrere med den sykdommen, men det å virkelig skinne på et så høyt sportslig nivå som han gjorde, sier Jay Panickar, som har vært 14-åringens legespesialist de siste åtte årene.

Gradvis verre Livet har blitt snudd opp ned for den unge gutten, og familien hans. Nå sitter mamma og pappa, Gail og Steve, ved senga hans nærmest døgnet rundt - for å passe på at sønnen har det så bra som han kan ha det. Søster Natasha er også innom når hun ikke er på skolen.

På grunn av genene Dylan har arvet, er cystisk fibrose-sykdommen hans mer akutt.

Sykdommen forkorter livet, og det finnes ingen kur, skriver Daily Mail, som først omtalte saken. Avisa skriver at i Storbritannia er det 10 000 mennesker som lider av sykdommen - og halvparten vil trolig ikke oppleve å bli 40 år gamle.

I 2011 ble situasjonen enda verre for den tidligere Manchester United-spilleren. Den unge gutten pådro seg en infeksjon, som har vært med på å ødelegge lungene hans.

Infeksjonen har delvis skrapt opp den høyre lungen, så pusteevnene til 14-åringen er blitt ytterligere redusert. Foreldrene forteller at det nesten ikke går en dag uten at Dylan kaster opp.

Hver gang man tror den unge gutten er på bedringens vei, blir familien satt tilbake av at man sliter med å finne riktig kombinasjon av medisin - og han må stadig gjennom nye behandlinger.

- Jeg kommer til å fortsette å kjempe. Men jeg er ikke dum. Jeg vet at jeg aldri kommer til å kunne spille for United igjen. Men hvis jeg bare kan få løpe etter en ball, score et mål og kjenne på spenninga igjen, så hadde det vært fint, sier den tapre 14-åringen fra sykesenga.

BOR PÅ SYKEHUSET: 14 år gmale Dylan bor store deler på sykehuset, og har knapt vært hjemme i 2015.
COCKTAIL: 14-åringen må ta mange tabletter hver dag, og legger ikke skjul på at det er noe han godt kunne vært foruten.
AKADEMIET: Manchester United omtaler 14-åringen som en svært god fotballspiller - og valgte å la han få plass på akademiet til tross for sykdommen.
SKREV KONTRAKT: Dylan sammen med foreldrene Gail og Steve den dagen den unge gutten skrev sin akademi-kontrakt med Manchester United.
STORE HELT: Dylan har fått treffe sin store helt - den tidligere Manchester United-spilleren Paul Scholes.
TILKOBLET: Foreldrene våker over sin sønn i sykesenga.
TILBAKEFALL: Den engelske gutten har i tillegg til cystisk fibrose pådratt seg en infeksjon som svekker pusteevnene ytterligere.
SIGNERT: Unggutten møtte og fikk United-spiller Michael Carricks autograf på drakta.
50 OM DAGEN: 14-åringen må ta opp mot 50 tabletter - hver dag.