DEBUTERTE: 14 år, fem måneder og tre dager gammel fikk Kreshnik Krasniqi sin debut i norsk toppfotball. Foto:  Siri Selvig / Honefossbk.no
DEBUTERTE: 14 år, fem måneder og tre dager gammel fikk Kreshnik Krasniqi sin debut i norsk toppfotball. Foto: Siri Selvig / Honefossbk.noVis mer

14-åring debuterte i Hønefoss-seier

Den første 2000-modellen i norsk toppfotball.

(Dagbladet): 14 år gamle Kreshnik Krasniqi fikk i kveld sin debut for Hønefoss i Obos-ligaen, der de vant 3-1 over Nest-Sotra.

FØRSTE BORTESEIER: Rune Skarsfjord ga 14 år gamle Kreshnik Krasniqi tillit i 3-1-seier over Nest-Sotra. Foto: Digitalsport
FØRSTE BORTESEIER: Rune Skarsfjord ga 14 år gamle Kreshnik Krasniqi tillit i 3-1-seier over Nest-Sotra. Foto: Digitalsport Vis mer

Han er den første 2000-modellen til å få sin debut i norsk toppfotball - og er 14 år, fem måneder og tre dager gammel.

- Jeg forventet ikke å få debuten i dag (mandag), men fikk beskjed på lørdag om at jeg skulle være med A-laget til Bergen. Egentlig skulle jeg spilt NM-kamp for G16-laget vårt, sier stortalentet til NTB.

Hønefoss lå i bunn av ligaen før kveldens kamp borte mot Nest-Sotra - som lå på plassen foran.

Men i kveld var det gjestene fra Østlandet som var sterkest, og vant til slutt 3-1 etter to scoringer av Kevin Beugre og ett mål av Alexander Groven.

I det 86. minutt ga Hønefoss-trener Rune Skarsfjord klubbens stjerneskudd debuten. Skarsfjord sier til NTB at han ikke var i tvil om å gi 14-åringen spilletid.

- Vi hentet ham på Leos lekeland før kampen, humret Skarsfjord.

- Vi har en av de minste troppene i 1. divisjon og hadde mange spillere. Vi hadde med oss hele B-listen til Bergen. Jeg var ikke betenkt, for han er et stort talent. Jeg måtte bytte ham inn og spare noen av de andre til senere kamper, sa Skarsfjord.

Nest-Sotra reduserte til 3-1 ved Steffen Lie Skålevik i det 88. minutt - noe som også ble ble sluttresultatet.

Kveldens seier var Hønefoss sin første borteseier. Klubben klatret dermed én plass opp - og står nå med syv poeng på ti kamper.