14-åring døde ikke av corona

I går meldte medier verden over at det 14 år gamle fotballtalentet Vitor Godinho døde av corona.

DØDE: 14 år gamle Vitor Godinho ble omtalt som det yngste corona-offeret i store deler av verdenspressen i går. Nå viser den egentlige dødsårsaken seg å være en annen. Foto: Solarpix
DØDE: 14 år gamle Vitor Godinho ble omtalt som det yngste corona-offeret i store deler av verdenspressen i går. Nå viser den egentlige dødsårsaken seg å være en annen. Foto: Solarpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Fullvaksinerte: 69.10% Første dose: 78.11%

Portugisiske Godinho skal ha blitt fraktet til sykehus i Santa Maria de Feira ved Porto lørdag med feber og en alvorlig infeksjon.

Han ble dramatisk dårligere i løpet av få timer, og overført til intensivavdelingen. Livet sto ikke til å redde. Godinho døde på sykehuset i morgentimene søndag.

Nyheten om at 14-åringen døde av coronaviruset, spredte seg til medier over hele verden i går. Det ble også spekulert i om 14-åringen var det yngste corona-offeret i verden. Saken ble også omtalt her i Norge.

Nå har det kommet fram at den unge gutten ikke døde ikke av Covid-19, sykdommen som forårsakes av coronaviruset, men av hjernehinnebetennelse.

Dette melder flere portugisiske medier i dag.

Nyheten er blant annet omtalt av Jornal de Notícias, som siterer familiekilder som har innsyn i obduksjonsresultatene.

14-åringens storesøster Katia Bastos sier i et intervju med en lokalradio at sykehuset aldri nevnte at dødsfallet skyldtes coronaviruset, og at de ikke vet hvor lekkasjen kom fra. Sykehuset antar at den stammer fra deres eget personale.

Underliggende sykdom

Den unge gutten skal riktignok ha fått påvist coronaviruset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer