14 års ventetid så endelig ut til å være over

Men så landet ballen foran beina til Cristiano Ronaldo.

Atlético Madrid - Real Madrid 2-2 (2-1)

(Dagbladet): Atlético Madrid har imponert stort denne sesongen, og holder følge med de to storklubbene Barcelona og Real Madrid i La Liga. Med seier ville lillebror i den spanske hovedstaden gå forbi storebror Real på bedre innbyrdes oppgjør.

Atlético Madrid er det eneste laget som ikke har tapt på hjemmebane denne sesongen, men hadde ikke slått Real Madrid på hjemmebane siden juni 1999.

14 års ventetid så ut til å være over med ti minutter igjen å spille, men da feilet hjemmelaget i eget forsvar. Ballen endte hos Cristiano Ronaldo, som ikke lot seg be to ganger da han prikket ballen i hjørnet.

Det ble kampens siste scoring, og den eneste vinneren etter kveldens derby må sies å være Barcelona som spiller seinere i kveld. De har mulighet til å korte ned serieledelsen til ett fattig poeng.

Rasende assistent Hjemmelaget fikk en kalddusj allerede etter tre minutter da Karim Benzema var sist på ballen etter en kort corner, men etterpå handlet det meste om vertene.

Etter ti minutter kom dommeren i fokus. Diego Costa dro med seg ballen inn i boksen til Real Madrid, og ble fotfulgt av Sergio Ramos. Midstopperen satte fram en fot for å stoppe Costa, men i stedet for å treffe ballen sendte han spissen i bakken. Dommeren valgte å ikke blåse straffespark, til store protester fra hjemmelagets spillere.

En av hjemmelaget tilskuere valgte å kaste en ølboks på banen som protest mot avgjørelsen, og Atlético Madrid-spiller Arda Turan fikk det gule kortet etter sterke protester.

Diego Costa gikk i bakken i feltet tre ganger, og den tredje gangen fikk kampens dommer nok, og ga spilleren gult kort for filming. Det fikk assistenttreneren til Atlético Madrid til å tenne på alle plugger. German Burgos måtte holdes igjen av tilsammen sju (!) stykker for å hindre ham i gå helt opp i ansiktet på dommeren. Da argentineren endelig roet seg ned ble han sendt opp på tribunen.

Rakett Like før halvtimen var spilt kom utlikningen. Atlético Madrid angrep med flere spillere, og Turan fant Koke litt skrått foran mål. Real Madrid-forsvaret kom aldri skikkelig opp i press, og midtbanespilleren kunne sikte seg inn på motsatt hjørne. Hjemmefansen var i ekstase, de rødhvite var tilbake i kampen.

Og kvarteret seinere skulle de få mer å juble over.

Kaptein Gabi tok virkelig ansvar like før pause. Midtbanespilleren fikk gå upresset med ballen noen meter, før han hamret til mot målet til Diego Lopez. Keeperen skulle kanskje tatt det skuddet, men ballen snek seg likevel forbi hanskene til sisteskansen.

HISSIG: Atlético Madrids assistentrener German Burgos mistet besinnelsen da dommeren ga Diego Costa gult kort for filming. Foto: REUTERS/Paul Hanna/NTB Scanpix
HISSIG: Atlético Madrids assistentrener German Burgos mistet besinnelsen da dommeren ga Diego Costa gult kort for filming. Foto: REUTERS/Paul Hanna/NTB Scanpix Vis mer