1,4 mill. på vei fra Lyon til Lørenskog

Klubben lover å betale i dag.

(Dagbladet.no): Den franske mesterklubben Lyon lover å gjøre opp for seg i forhold til John Carews moderklubb Lørenskog.

Det forteller advokat og Carew-agent Per A. Flod, som i går via Dagbladet.no varslet at han skulle ta kontakt med klubben, slik at de utbetaler solidaritetsmidlene akershusklubben sårt savner.

- Jeg har snakket med ledelsen i Lyon, og fått oppklart problemet. De har ikke fått en faktura fra Lørenskog de kan bruke som grunnlag for utbetalingen, sier Flod til Dagbladet.no.

Lyon beklager

Flod venter i ettermiddag på Lørenskogs skriftlige krav. Det skal sendes videre til Lyon-direktør Marino Faccioli og den franske klubbens økonomiavdeling.

- Faccioli sa at hvis de får fakturaen på faks i løpet av dagen, skal de betale med én gang. Lyon er veldig lei seg for dette, og jeg oppfatter dem som en ordentlig og ryddig klubb, sier Flod.

Lørenskog var i ferd med å regne på beløpet da Dagbladet.no snakket med formann Rune Østerhaug i ettermiddag. Han tror Lyon skylder omlag 1,4 millioner kroner, inkludert renter.

- Pengene skal inn i vårt anleggsfond, til glede for store og små, gutter og jenter i Lørenskog, sier Østerhaug.

MODERKLUBBEN TJENER PÅ OVERGANGENE: John Carews klubbskifter fører til milliondryss på moderklubben Lørenskog. Her viser 27-åringen fram sin hittil siste klubbdrakt, Aston Villas. Foto: Scanpix/Epa
MODERKLUBBEN TJENER PÅ OVERGANGENE: John Carews klubbskifter fører til milliondryss på moderklubben Lørenskog. Her viser 27-åringen fram sin hittil siste klubbdrakt, Aston Villas. Foto: Scanpix/Epa Vis mer

Nytt forsøk mot Besiktas

Fifa-reglene er slik at solidaritetspengene fra Lyon skulle kommet uoppfordret, i og med at Carew tilbrakte sine første fotballår i breddeklubben med 100 lag og 1000 medlemmer.

- Dette er likevel kjempegodt nytt, da er vi kommet langt på vei. Vi sender regningen i dag, sier Østerhaug.

Klubben får også en bit av kaka fra Carews overgang til Aston Villa, midlene skal komme i løpet av tre-fire uker. Lørenskog har større tro på at britene betaler enn Besiktas.

Den tyrkiske klubben skylder Lørenskog mer enn 700 000 kroner fra Carews overgang fra Valencia i 2004.

- Jeg har faktisk lovet Lørenskog at jeg skal gjøre et forsøk på å kontakte også Besiktas, sier Carew-agent Flod.

Carews andre norske klubber, VIF og RBK, har mottatt alle pengene de har krav på i forbindelse med Carews overganger.

1,4 mill. på vei fra Lyon til Lørenskog
LYON VIL GJØRE OPP: Lyon har brukt to år på å overføre solidaritetspengene klubben skylder fra kjøpet av John Carew i 2005.