Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

14 norske dopingsyndere

I 2002 ble åtte norske idrettsutøvere testet i snitt hver dag, og 14 av dem ble dømt.

Det skriver Adresseavisen.

Norge har et av verdens mest omfattende opplegg for dopingtester. Norges Idrettsforbund brukte i fjor ble det brukt nesten 12 millioner norske kroner for å få en ren, sunn idrett.

Totalt 4229 tester ble gjennomført på idrettsutøvere, mens 14 rettskraftige dommer ble avsagt, viser tall avisa har innhentet.

Til sammenligning ble tre personer dømt i 2000 og ti i 2001.

- Lettere tilgang på dopingpreparater og økt beslag hos tollvesenet kan være noe av årsaken til at vi hadde en økning i antall dommer i 2002. Internett har åpnet et helt nytt marked for blant annet salg av kosttilskudd. Hvem som helst kan bestille det de trenger, sier antidopingsjef Anders Solheim.

Han understreker at ingen av de 14 som ble dømt er definert som utøvere i Olympiatoppen.

De som ble straffet av NIF i fjor, brukte anabole steroider og stimulerende midler. Følgende åtte idretter ble i fjor belastet med dopingstemplet: Amerikansk fotball (1), friidrett (2), golf (1), ishockey (2), kickboksing (1), styrkeløft (3), sykling (2) og vektløfting (2).

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media