14 poeng på sju kamper

VALLE HOVIN (Dagbladet): - Det eneste som betyr noe, er å vinne neste kamp. Jeg tror vi redder plassen på hjemmebane, sier Vålerenga-manager Egil Drillo Olsen til Dagbladet sju kamper og to måneder før serieslutt.

De tre åra med 14 lag i tippeligaen (1995, 96 og 97) har lag nr. 11 på tabellen tatt 29 poeng - i rekkefølge Kongsvinger, Strømsgodset og Sogndal.

- Jeg tror det holder med litt færre poeng i år. Vi har igjen Moss, Molde og Tromsø på Bislett, og bør ha tilnærmet full pott i de kampene. I tillegg regner vi å dra med oss noen poeng også på bortebane, sier Drillo.

Selv om han er opptatt av tall, har han ikke funnet grunn til å regne på hvor mange poeng Vålerenga bør ha for å beholde plassen.

- Det viktigste er at gutta har innsett målsettingen, som er å unngå nedrykk. Der har både Haugesund og Sogndal hatt en stor fordel. I motsetning til Vålerenga, regnet de med å få få trøbbel helt fra første kamp av, sier Drillo.

Teoretisk kan Vålerenga ende på 36 poeng, sju mer enn det som har vært sikker plass de tre siste åra.

I 1995 rykket Hamkam og Strindheim ned med 27 og 17 poeng. Hødd på kvalifiseringsplass hadde 28, og gikk også ned.

I 1996 rykket VIF og Start rett ned med 27 og 18 poeng. Moss på kvalifiseringsplass fikk 29, og slo følge med de to førstnevnte ned en divisjon.

I fjor gikk Lyn og Skeid ned med 17 og 13 poeng. For første gang i 14-klubbserien greide kvalifiseringslaget seg da Tromsø forsvarte plassen i kvalikspillet.

<B>VANSKELIG JOBB: Men Drollo er likevel optimist.