14 tatt med kniv

TRONDHEIM (Dagbladet): Politiet fryktet nederlandske hooligans foran onsdagens mesterligakamp på Lerkendal, men den utenlandske pøbelen uteble. I stedet kom det 14 nordmenn med korte og lange kniver.

- Det overrasker meg. Når de finner lange kniver blir jeg skeptisk, sier Rosenborgs sportsdirektør Rune Bratseth til Dagbladet.

- Jeg blir skremt når slikt skjer; vi er i Norge, vi er på Lerkendal. Det må ikke bli slik at du må ha med deg kniv for å gå på fotballkamp i Norge. Da er vi ille ute, sier Rosenborgs markedssjef Per Jørgensen.

I lokalavisene og flere fjernsynskanaler var frykt-stemningen pisket opp foran kampen. Nærmere 70 politifolk og sikkerhetsvakter var utkalt. Mistenkelige EU-borgere ble grundig sjekket og pass kontrollert.

De 14149 tilskuerne ble kroppsvisitert i en grad de aldri har opplevd før. Derfor fant politiet også det som var å finne av våpen, tror politiavdelingssjef Arne Engtrø.

- Fangsten er et produkt av den intensive kontrollen vi hadde på Lerkendal. Hadde vi gjort dette på alle fotballkampene, ville resultatet blitt omtrent det samme, sier Engtrø til Dagbladet.

Etter kampen ble knivene levert tilbake til eierne. En av dem var en mann som åpenbart kom rett fra høstjakta til Lerkendal.

- Det er mulig noen av disse personene hadde tenkt å forsvare seg med kniv. Men hvis jeg fryktet at noe skulle skje, ville jeg uansett ikke tatt med meg våpen - jeg ville løpt, sier RBK-direktøren.

- Likevel - hvis dette var verstingene, har vi ikke mye å frykte, sier Rune Bratseth.