14 timer i kø for Brann-billetter

Hundrevis ventet ute i regnværet.

(Dagbladet.no): Til alt hell er bergenserne vant til regn, for i natt har lange køer med folk ventet utendørs for å sikre seg billetter til Branns siste hjemmekamp, den 28. oktober.

Salget av de 2 800 siste billettene til møtet med Viking startet klokka 12 i dag, og en de som sto i kø, er Agnethe Leonora Johannessen

- Jeg har spist og drukket lite. Da må jeg bare på do, forklarte 32-åringen for Brann.no.

Stilte seg i kø i går kveld

For det var nok av folk som kunne stjele plassen hennes i køen når hun gjorde sitt fornødne.

- Nå er det vel kanskje 300 i kø utafor utsalget her på stadion, og de første stilte seg opp klokka 21.45 i går kveld, fortalte Branns arrangementssjef, Jan Tore Guntveit, til Dagbladet.no i 11-tida.

I morges var han ute og serverte kaffe og varme skillingsboller til de mange kalde og våte supporterne (for det regner sjølsagt i Bergen), og han kan ikke annet enn å la seg imponere av engasjementet.

- Dette er ekte lidenskap, jeg er veldig ydmyk i forhold til det vi opplever nå. Folkene som køer, er i alle aldre. Jeg har truffet så vel unge folk som bestemødre, forteller Guntveit.

PRESSENNINGER OG PIZZABOKSER: Sånn så det ut utafor Brann stadion i formiddag. På kjøpesenteret Galleriet i sentrum skal det samtidig ha vært fullstendig galehus. Foto: BRANN.NO
PRESSENNINGER OG PIZZABOKSER: Sånn så det ut utafor Brann stadion i formiddag. På kjøpesenteret Galleriet i sentrum skal det samtidig ha vært fullstendig galehus. Foto: BRANN.NO Vis mer

- Fullstendig galehus

I tillegg til ved stadion, st folk også i kø ved utsalget på kjøpesenteret Galleriet i sentrum.

- Det er fullstendig galehus, køen strekker seg fra Brann-butikken i femteetasje og helt ned. De som stiller seg opp nå, må stå på gata. Antakelig er det 300-400 personer som venter håpefullt, fortalte senterleder Geir Kaland til Dagbladet.no rett før salget startet.

Video av hvordan det fortonet seg da dørene ble åpnet, finner du hos Bergens Tidende.

Men Branns mediesjef, Gorm Natlandsmyr, frykter at mange må gå skuffet hjem. Billettene selges nemlig ikke bare på Brann-butikkene i Bergen, men også via Narvesen og på Billettluka.no.

- Dessuten har jo hver enkelt mulighet til å kjøpe fem billetter hver, påpekte Natlandsmyr, som regnet med at billettene ble utsolgt i løpet av ti minutter.

14 timer i kø for Brann-billetter
BOLLER, NOEN? Brann er ydmyke og imponert over engasjementet. Derfor delte de ut skillingsboller og kaffe i formiddag.