145 kilos kjempe mot 46-åring

Lørdag barker Evander Holyfield sammen med «The Beast from the East», Nikolai Valujev.

(Dagbladet.no): Hvis Evander Holyfield vinner tittelkampen i Zürich på lørdag, blir han historisk som den eldste verdensmesteren i tungvekt noensinne.

46 år gammel går den mangedoble verdensmesteren ut i sin 25. VM-kamp i karrieren.

- Det har vært mange store boksere i historien, men ingen har forsøkt å bli verdensmester i tungvekt som 46-åring. Det vil jeg forsøke å bli, sier mannen som kanskje er mest kjent for å blitt bitt i øret av Mike Tyson.

«The Beast from The East»

Denne erfaringen med villmenn kan komme godt med, for det er ikke noen hvilken som helst motstander Holyfield har i helga.

Den russiske tittelforsvareren Nikolai Valujev er 213 centimeter høy, 145 kilo tung og går under tilnavnet «The Beast from The East» (sjøl misliker han monsterstempelet, og foretrekker kallenavnet «The Russian Giant»).

- Valuev har muligens noen fordeler, men det er også noe som vil være til min fordel, sier amerikanske Holyfield, uten å gå inn på hva.

- Lørdag vil jeg vise hva jeg mener, tillegger «The Real Deal», som sjøl er 187 centimeter.

DAVID MOT GOLIAT: Nikolai Valujev (t.v.) er 26 centimeter høyere enn Evander Holyfield. Men amerikaneren understreker at han også har noen fordeler. Foto: ARND WIEGMANN/REUTERS/SCANPIX
DAVID MOT GOLIAT: Nikolai Valujev (t.v.) er 26 centimeter høyere enn Evander Holyfield. Men amerikaneren understreker at han også har noen fordeler. Foto: ARND WIEGMANN/REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Vil ikke undervurdere ham

Og Valujev, som ikke er kjent som en av de mest bevegelige bokserne, vet at han ikke bør undervurdere Holyfield.

- Jeg vil ikke undervurdere ham, jeg vet hva jeg må gjøre for å slå ham. Som dere kan se, er jeg veldig konsentrert. Jeg tror jeg har gjort alt jeg kan gjøre for å gå av med seieren på lørdag, sier 35-åringen.

Når den merkelige duoen går i ringen på lørdag, har han tydeligvis ikke til hensikt å behandle sin eldre motstander med respekt.

Kampen kommer for øvrig til tross for at Valujevs manager først avviste tidlige spekulasjoner om at de sto foran et møte med Holyfield.

- Vi har ikke annet enn respekt for Evander Holyfield, og vi beundrer hans fantastiske prestasjoner. Jeg ønsker ikke å fornærme herr Holyfield, men han er nesten 46 år. Nikolai vil ikke bokse mot ham. Det ville vært latterlig, sa manager Boris Dimitrov.

Om fire dager får vi se hvem som ler sist og best.

145 kilos kjempe mot 46-åring
KLARE FOR KAMP: Evander Holyfield, Nikolai Valujev og en drøss med damer poserer sammen i Zürich før lørdagens kamp.
TRIM FOR ELDRE: Onde tunger hevder at det er penger som at 46 år gamle Evander Holyfield velger å stille opp til kamp mot verdensmesteren. Lørdag kan han stoppe kjeften på kritikerne.