15 000 skal se denne Rooney-giganten brenne

Med en bag full av sedler i hånda.

(Dagbladet): «Lag et bål, lag et bål, og sett scouserne (personer fra Liverpool) på toppen».

Slik starter en av sangene Manchester United-fansen liker å synge til sine rivaler fra Merseyside, og nå går det bokstavelig talt troll i ord. 

Edenbridge bålforening har nemlig laget en gigantisk Wayne Rooney-figur som skal brennes opp under den årlige markeringen av Guy Fawkes Night. United-spissen har den tvilsomme æren av å være den 49. modellen i rekken over kjente personer som går opp i røyk.

Den nesten 10 meter høye kontruksjonen er i tillegg utstyrt med Shrek-ører, i et forsøk på å harselere over 24-åringens påståtte likhet med det grønne sumptrollet.

Ifølge nyhetsbyrået PA er nærmere 15 000 mennesker ventet til bålseansen, og for å være sikker på at alt går etter planen er Rooney-figuren proppet full av fyrverkeri.

Charles Laver i bålforeningen sier de valgte Rooney i år etter månedsvis med negativ presseoppmerksomhet, først for å ha bedratt kona Coleen med to prostituerte, deretter for å skapt såpeopera i forkant av signeringen av en ny og lukrativ femårsavtale med Manchester United.

- Personlig hater jeg fotball, så jeg er ganske fornøyd med å kunne brenne en fotballspiller, sier Laver.

Han røper at en av foreningens medlemmer er hardbarket United-supporter, og har bidratt til å gjøre figuren så detaljrik som mulig. Det kan tyde på at Rooney fortsatt ikke er tilgitt av fansen for måten han gikk ut og betvilte klubbens ambisjoner på, før han altså gjorde helomvending noen dager senere.

Rooney-figuren holder en bag full av pundsedler i den ene hånda, og en femårskontrakt med United i den andre.

United-spissen overtar for øvrig stafettpinnen fra puppemodell Katie Price, som var fjorårets trekkplaster for Edenbridge bålforening.

10 METER ROONEY OPP I RØYK: Wayne Rooney sliter med populariteten om dagen. Foto: AP Photo/PA, Gareth Fuller
10 METER ROONEY OPP I RØYK: Wayne Rooney sliter med populariteten om dagen. Foto: AP Photo/PA, Gareth Fuller Vis mer