15 000 usolgte billetter til Solskjær-kamp

Se hvilke gjester United har invitert.

(Dagbladet.no): «You are my Solskjaer» kommer til å runge over Old Trafford i mange år framover, men førstkommende lørdag knyter Ole Gunnar Solskjær på seg fotballskoene for aller siste gang som Manchester United-spiller.

Testimonialkampen mot Espanyol er en begivenhet ekte United-fans nødig går glipp av - og stemningen på Stretford End forventes å bli noe helt spesielt.

Men enn så lenge er det fortsatt mange usolgte billetter.

- Vi har solgt like over 60 000 billetter, så det er rundt 15 000 igjen, opplyser presseoffiser Diana Law til Dagbladet.no.

Hun har fortsatt et håp om å fylle opp Old Trafford til lørdag.

- Jeg håper vi selger ut stadion, det er noen dager igjen. Billettene blir lagt ut for åpent salg på lørdag. Jeg håper mange dukker opp da.

Trekker like mange som Keane?

Da Ryan Giggs fikk sin testimonialkamp i 2001 dukket det opp 66 000 mennesker. I mai 2006 samlet Roy Keane nærmere 70 000. Ifølge Wikipedia er det tidens høyeste tilskuerantall på en testimonialkamp i England.

FANSENS FAVORITT: Få United-spillere har høyere status blant fansen enn Ole Gunnar Solskjær. Men fortsatt er det 15 000 usolgte billetter til nordmannens testimonialkamp mot Espanyol til lørdag.
FANSENS FAVORITT: Få United-spillere har høyere status blant fansen enn Ole Gunnar Solskjær. Men fortsatt er det 15 000 usolgte billetter til nordmannens testimonialkamp mot Espanyol til lørdag. Vis mer

Law forventer ikke nødvendigvis at Solskjær skal trekke like mange.

- I Keanes kamp var Celtic motstander, og bare det dro 9000 skotter til Old Trafford. Til kampen på lørdag kommer det bare 500 fra Spania. Den store majoriteten vil være United-fans.

- Vet du omtrent hvor mange nordmenn som er ventet?

- Jeg tror det dreier seg om rundt 3000, sier Law.

Solskjær sliter fortsatt med et dårlig kne, og har varslet at han tåler rundt 20 minutter. Tidligere denne måneden innrømmet han en viss nervøsitet foran avskjedskampen.

- Jeg er bekymret for om jeg kommer til å holde, og yte meg selv rettferdighet ute på banen, sa han til klubbens offisielle hjemmeside.

Schmeichel og Sheringham kommer

I mange testimonialkamper har det vært en tradisjon for at også gamle helter har spilt noen minutter. For eksempel kom Matthew Le Tissier på banen da Claus Lundekvem fikk sin testimonialkamp i Southampton for halvannen uke siden..

15 000 usolgte billetter til Solskjær-kamp

Eric Cantona uttalte i fjor at han gjerne stilte opp i Solskjærs testimonialkamp.

- Men det er på den betingelsen at jeg får minst tre måneders varsel. Jeg trenger å trene såpass lenge før kampen. Hvis jeg sier ja, vil jeg også ha det gøy. Og for å ha det gøy må jeg være i så god fysisk form som mulig, sa Cantona til United-supporteren.

Men det kan fansen se langt etter.

- Selv om vi skal feire Ole, er det fortsatt en kamp av viss betydning, forteller Law.

Og røper noen av gjestene som vil være til stede på Old Trafford på lørdag.

- Peter Schmeichel kommer, Teddy Sheringham kommer, Jesper Blomqvist, min far (Denis Law, journ. anm.), Bobby Charlton, Dave Sadler, Bryan Robson og noen til. Ingen av dem kommer til å spille. Men det kan fort skje at Peter kommer ut på banen, og snakker til fansen om Ole, sier hun.

• TV 2 sender lørdagens testimonialkamp fra Old Trafford. Kampstart kl. 16.00.

<B>DET SISTE MÅLET:</B> Solskjær scoret sitt siste mål for Manchester United mot Blackburn 31. mars 2007.
<B>I AKSJON FOR SISTE GANG:</B> Nordmannen håper kneet vil holde i 20 minutter - det bør være nok tid til at Manchester Uniteds mest berømte superreserve finner nettmaskene. Her blir Solskjær hyllet etter å ha annonsert sitt karrierepunktum i fjor høst.