15-åring ble norgesmester i tennis

Casper Ruud følger i pappa Christians fotspor.

NORGESMESTER: Casper Ruud ble tidenes yngste norgesmester i tennis da han vant finalen i NM i Frognerparken i kveld.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
NORGESMESTER: Casper Ruud ble tidenes yngste norgesmester i tennis da han vant finalen i NM i Frognerparken i kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Casper Ruud følger i fotsporene til pappa og tidligere storspiller Christian Ruud. Torsdag ble han tidenes yngste NM-vinner i tennis.

15-åring har «bare» fjorten titler igjen for å ta like mange titler som sin far. Far Ruud tok 15 NM-titler og var på sitt beste ranket som nummer 39 i verden. Casper Ruud var allerede i fjor som 14-åring i NM-finalen, men måtte da gi tapt for Øystein Steiro jr.

- Det er veldig gøy å vinne og særlig på hjemmebane, Det er ikke så ofte jeg spiller hjemme i Norge, og det er gøy at jeg klarte å vise meg fram og vinne, sa Ruud til Nettavisen.

Torsdag fikk han sin revansje da han vant finalen mot nettopp klubbkamerat Steiro med 6-2, 3-6 og 6-2. Han tok dermed sin første kongepokal.

I kvinneklassen vant Emma Charlotte Flood overlegent 6-1 og 6-2 i finalen mot Caroline Murer Rohde-Moe.

I herrer double vant Ole Jacob Reidarsønn Meum og Per Erik Ambrosius Soler, mens Malene Helgø og Astrid Wanja Brune Olsen ble norgesmestre i kvinner double.

(NTB)