15-åring nær sensasjon i Wimbledon

- Jeg ble for nervøs, sier jenta.

HJEMMEHÅPET: Laura Robson er bare 15 år, men spille tennis; det kan hun. I dag holdt det nesten til sensasjon mot Daniela Hantutsjova.  Foto: AFP
HJEMMEHÅPET: Laura Robson er bare 15 år, men spille tennis; det kan hun. I dag holdt det nesten til sensasjon mot Daniela Hantutsjova. Foto: AFPVis mer

|||

15-årige Laura Robson sjokkerte i Wimbledon-debuten sin, og vant ett sett før nervene tok overhånd og førte henne til tap.

Robson ble den yngste deltakeren i Wimbledons kvinneklasse siden Martina Hingis i 1995. I åpningskampen mot Daniela Hantutsjova imponerte hun stort i førstesettet.

Med en kraftfull serve og sterk forehand storspilte hun på gressmatten, og brøt motstanderen to ganger på vei til settseier 3-6. Men så tok nervene overhånd. Hantutsjova vant 6-4 og 6-2 i de avsluttende settene, og tok seg videre til annen runde.

- Jeg ble plutselig veldig nervøs, forklarte unge Robson etter kampen.

- Jeg er fortsatt veldig skuffet, men jeg spilte veldig bra i store deler av kampen, la hun til.

Britene er desperate etter å få en ny kvinne i tennistoppen. De to siste britiske Wimbledon-vinnerne, Ann Jones (1969) og Virginia Wade (1977), fulgte begge kampen mandag.

- Det var så vanskelig. Det er ikke en god følelse å bli herjet med av en jente som er elleve år yngre enn meg, sa Hantutsjova.


(NTB)