15-åring scoret to for Kolbotn

Ada Hegerberg ble tidenes yngste målscorer på øverste nivå i Norge.

|||Stabæk og Kolbotn sikret seg storseiere i kvinnenes eliteserie lørdag. I fokus for Kolbotn var 15-årige Ada Hegerberg, som noterte seg for to scoringer i 4-0-seieren over Fløya.

Kolbotn forsøker å få grep om bronsemedaljen i eliteserien i høst. Lørdag presenterte en ny spiller seg på scoringslista i den oppskriftsmessige 4-0-seieren over jumbolaget Fløya.

Ada Hegerberg fylte 15 år for knappe to måneder siden. En ny regel for i år er at man kan spille seriefotball fra dagen man fyller 15 år. Hegerberg har allerede scoret mål for J16-landslaget og for Kolbotn i cupen. Lørdag ble hun trolig tidenes yngste spiller som har scoret på øverste serienivå.

- Stort talent
Kolbotn ledet 2-0 da Hegerberg puttet sitt første for dagen etter 53 minutter mot Fløya. Kvarteret senere var 15-åringen frampå igjen og fastsatte sluttresultatet til 4-0.

- Det er artig å høre at hun lyktes i dag. Ada er et stort talent som vi må ta godt vare på. Hun er god både taktisk og teknisk, gjennombruddssterk og en sterk spiss. Også har hun jo en storesøster som har vært en god rollemodell, sier Tarjei Smågesjø, landslagssjef for Norges for J16-lag til NTB.

Storesøsteren han snakker om er Andrine Hegerberg (17), som spiller sammen med Ada både på Kolbotn og på landslaget.

Opprinnelig kommer søstrene fra nordmørskommunen Sunndal.

Nytt Stabæk-kalas
Det var ikke bare Kolbotn som imponerte med storseier i eliteserien i fotball lørdag. Stabæk går fra den ene storseieren til den andre om dagen, og mot Arna-Bjørnar ga de seg ikke før det sto 7-0 i målprotokollen.

Lise Klaveness markerte seg sterkt med tre scoringer lørdag. Stabæks øvrige mål ble scoret av Kristy Moore (2), Katrine Pedersen, og Maiken Pape. De ligger nå ett poeng bak Røa i serien, men har én kamp mindre spilt enn serielederen.

VANT: Kolbotn-trener Dan Eggen ga sjansen til 15-åringen Ada Hegerberg, som takket for tilliten ved å score to mål.Foto:  Bjørn Sigurdsøn  / SCANPIX .
VANT: Kolbotn-trener Dan Eggen ga sjansen til 15-åringen Ada Hegerberg, som takket for tilliten ved å score to mål.Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX . Vis mer

Røa måtte slite mer enn normalt for seier i lørdagens batalje mot Klepp. Men de 125 fremmøtte tilskuerne fikk se Emilie Haavi sette inn dagens eneste scoring etter 39 minutter, og Røa har fremdeles et lite grep om gullet.

Tøft i bunnen I motsatt ende av tabellen finner vi Kattem og Linderud-Grei, som begge fikk problemer lørdag. Kattem tapte 1-2 hjemme for Donn, mens Linderud-Grei måtte returnere fra Grimstad med 0-2-tap for Amazon. Linderud-Grei har bare Fløya bak seg på eliteserietabellen, mens Kattem ligger på plassen over, foreløpig på trygg grunn.

I lørdagens siste eliteseriekamp var Trondheims Ørn på besøk hos LSK Kvinner. LSK ledet både 1-0 og 2-1, men Lene Bredesen utlignet begge ganger, og sørget for poengdeling i LSK-hallen. LSK og Trondheims Ørn ligger på henholdsvis 5.- og 6.-plass, uten sjanse for verken medalje eller nedrykk.

(NTB)