Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

15-åringen hevder hun utførte seksuelle handlinger på stjerna før de «kjørte for å kjøpe godteri»

Men Johnson nekter.

MINDREÅRIG: Den tidligere Sunderland-spilleren Adam Johnson nekter for at han hadde seksuell omgang med den da 15 år gamle jenta. Hun forteller en annen historie. Her er han på vei inn i rettslokalene sammen med kjæresten Stacey Flounders. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix
MINDREÅRIG: Den tidligere Sunderland-spilleren Adam Johnson nekter for at han hadde seksuell omgang med den da 15 år gamle jenta. Hun forteller en annen historie. Her er han på vei inn i rettslokalene sammen med kjæresten Stacey Flounders. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Rettssaken mot den tidligere Sunderland-spilleren Adam Johnson fortsetter i Bradford i disse dager, og i dag ble fotballspilleren krysseksaminert.

Det har ifølge en rekke engelske aviser, deriblant Daily Mail, Independent og Telegraph, kommet fram at den 15 år gamle jenta mener hun utførte seksuelle handlinger på Johnson i bilen hans før de så kjørte for å kjøpe «godteri eller noe».

Dette nekter Johnson for. Han innrømmer å ha kysset henne, men at det stopper der. Han innrømmet derimot at han ga jenta telefonnummeret sitt fordi han hadde «et ønske om å ha et seksuelt forhold til henne».

- Jeg fikk panikk Juryen fikk også høre i dag at da Johnson ble arrestert i hjemmet sitt i mars i fjor, fortalte han kjæresten sin at jenta hadde sagt hun var 16. Dette selv om han visste at så ikke var tilfellet.

- Jeg fikk panikk. Jeg ville ha muligheten til å komme hjem og forklare henne alt. Jeg var redd for at hun skulle ta med seg datteren min og bare reise, sier han ifølge The Guardian.

- Jeg kan ikke beskrive hvor vanskelig og hvor vondt det har vært for henne.

Kontakt med flere kvinner Johnson innrømmer også at han hadde kontakt med en rekke andre kvinner, men at ingen av disse var mindreårige. Han forteller også at ordlyden i denne kommunikasjonen var langt mer «eksplisitt» enn kontakten han hadde med den da 15 år gamle jenta.

- Jeg snakket med folk jeg ikke burde snakket med, og jeg var rett og slett et dårlig menneske. Både overfor kjæresten min og min nyfødte datter, sier han.

Det kommer også fram at han mener klubben visste at han hadde kysset 15-åringen, og at han innledningsvis ble representert av advokater fra klubben. Han sier også at det var etter råd fra disse at han innledningsvis nektet for anklagene.

Fikk sparken 28-åringen ble i første omgang suspendert etter arrestasjonen, men fikk komme tilbake kort tid senere. Han var etterhvert instrumentell i snuoperasjonen som gjorde at Sunderland berget plassen.

SISTE KAMP: Etter kampen mot Liverpool kastet Johnson drakta til supporterne. Foto: NTB Scanpix
SISTE KAMP: Etter kampen mot Liverpool kastet Johnson drakta til supporterne. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men for snaue to uker siden var det slutt. Premier League-klubben sparket ham etter at det ble klart at han erklærte seg skyldig i ett av tiltaltepunktene.

- I lys av at Adam Johnson har erklært seg skyldig etter tiltalen har klubben i dag terminert hans kontrakt med umiddelbar virkning. Klubben vil ikke gi ytterligere kommentarer, het det i en pressemelding.

Johnson rakk å spille 19 kamper i Premier League denne sesongen. Han har også fått 12 kamper for det engelske landslaget.

Han kom til Sunderland i 2012, og før det var han i Middlesbrough og Manchester City. Johnson scoret ett mål da Sunderland spilte 2-2 mot Liverpool for to uker siden. Etter alle solemerker blir det hans siste nettkjenning for klubben.

SISTE MÅL: I det som skulle vise seg å bli hans siste kamp for Sunderland, scoret Adam Johnson også på frispark. Foto: Paul Greenwood/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
SISTE MÅL: I det som skulle vise seg å bli hans siste kamp for Sunderland, scoret Adam Johnson også på frispark. Foto: Paul Greenwood/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer