Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

15-åringer kan få spille i Toppserien

NFF endrer aldersregelen.

(Dagbladet.no): Forbundsstyret i NFF har endret aldersregelen for Toppserien for kvinner. Nå kan 15 år gamle talenter slippe til.

- Vi åpner for at klubbene kan søke om dispensasjon for inntil to spillere. Forutsetningen er blant annet at klubbene tegner profesjonell kontrakt med spillerne den dagen de fyller 16 år, sier fotballpresident Sondre Kåfjord til NFFs hjemmeside.

Regelendringen kommer etter et forslag fra Kolbotn til fotballtinget i midten av mars. Da fikk forslaget flertall, men ikke det flertallet på 2/3 som kreves for at tinget skal stemme gjennom en regelendring.

I stedet fikk forbundsstyret en klar henstilling fra tinget om å se nærmere på saken, og Kåfjord mener de har funnet en god løsning.

Regelunntaket gjelder ikke herrenes Tippeligaen. Gutta må fortsatt fylle 16 før de slipper til på øverste nivå.

- Det er to grunner til det. Den rent formelle er at dette var et forslag som ble fremmet kun for Toppserien. Den andre grunnen er at det først og fremst er i Toppserien dette er en aktuell problemstilling.

MÅTTE VENTE: Isabell Herlovsen kunne debutert i Toppserien som 15-åring - dersom hun hadde fått lov. Nå åpner NFF for dispensasjon for å gi to 15-åringer per lag i Toppserien.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling