15 av Høgmos menn står uten hjemmeseier med landslaget

Det vil de gjøre noe med i kveld.

MANGLER TRIUMFEN: Bare en tredel av Høgmos tropp har vunnet hjemmekamp med Norge. Harmeet Singh (øverst) og Vegard Forren er blant de 15 som ønsker å komme inn i selskapet. I kveld har de muligheten - mot Bulgaria. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
MANGLER TRIUMFEN: Bare en tredel av Høgmos tropp har vunnet hjemmekamp med Norge. Harmeet Singh (øverst) og Vegard Forren er blant de 15 som ønsker å komme inn i selskapet. I kveld har de muligheten - mot Bulgaria. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL/LILLESTRØM (Dagbladet): I 2012, 2013 og 2014 har Norge spilt 13 landskamper på hjemmebane. Tre har endt med seier.

Konsekvensen av statistikken er at nær to tredeler av dagens unge landslagstropp har til gode å kjenne følelsen av en triumf på vår tidligere fryktede nasjonalarena. Av Per-Mathias Høgmos 23 utvalgte spillere har bare åtte spillere vunnet en landskamp på hjemmebane:

• De rutinerte spillerne Rune Almenning Jarstein, Tom Høgli, Tarik Elyounoussi, Per Ciljan Skjelbred og Alexander Tettey, samt de velbrukte unggutta Joshua King, Håvard Nordtveit og Stefan Johansen.

De 15 andre i troppen har et intenst håp om å komme seg inn i selskapet i kveld.

Fire av de fem bakerste Hvis vi ser på laget som slo Malta 3- 0 på fredag, har fire (Nyland, Elabdellaoui, Forren, Linnes) av de fem bakerste fortsatt til gode å sikre hjemmetriumf.

Ørjan Håskjold Nyland debuterte for Norge for ett år siden, og de to hjemmekampene han har spilt har begge endt i tap (0-1 for Skottland i Molde og 0-2 for Italia i Oslo). Men helt blottet for store Ullevaal-opplevelser er Nyland slett ikke: 24-åringen har hentet hjem to cupgull på Ullevaal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer