15 fotballspillere utestengt for påstått kampfiksing

- En heksejakt.

UTESTENGT:  Det er denne kampen som skal v'ære fikset. Ibrahim Kargbo (t.v.) er en av spillerne som er utestengt. FOTO: NTB Scanpix
UTESTENGT: Det er denne kampen som skal v'ære fikset. Ibrahim Kargbo (t.v.) er en av spillerne som er utestengt. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flere landslagsspillere fra Sierra Leone er midlertidig utestengt for mistanke om kampfiksing. Den aktuelle kampen var mot Sør-Afrika i 2008.

Kampen endte 0-0, men myndighetene og fotballforbundet i Sierra Leone sier de har fått troverdig og konkret informasjon om de som skal være involvert.

Spillerne som er suspendert på ubestemt tid er kaptein Ibrahim Kargbo, Ibrahim Koroma, Samuel Barlay og Christian Caulker.

Tre av spillerne skulle i utgangspunktet spilt en kvalifiseringskamp til Det afrikanske mesterskapet mot Seychellene kommende helg.

I tillegg er tre dommere og åtte andre suspendert som følge av anklagene. Blant dem er Rodney Michael, som ble nektet å stille som kandidat til presidentvervet i fotballforbundet i fjor.

Han sier ifølge nyhetsbyrået Reuters at han er i sjokk over anklagene og at utestengelsen er en heksejakt.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer