Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

15 kampers utestengelse for McLeod etter hodetakling

- Den nest strengeste dommen vi har avsagt, sier Domsutvalgets leder.

STRAFFES HARDT: Frisk Askers Kiel McLeod må stå over i 11 kamper (pluss fire betinget) etter taklingen mot Storhamar tidligere i januar.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
STRAFFES HARDT: Frisk Askers Kiel McLeod må stå over i 11 kamper (pluss fire betinget) etter taklingen mot Storhamar tidligere i januar. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Frisk Asker-spiller Kiel McLeod er utestengt i 15 kamper etter hodetaklingen han sendte Storhamars Eirik Skadsdammen i isen med 10. januar.

Storhamar reagerte med sinne på hendelsen som fikk Skadsdammen på sykehus, og i kveld kom dommen fra Domsutvalget: 15 kamper, derav fire betinget.

- Det er den nest strengeste dommen vi har avsagt i mine 17 år i utvalget, sier leder Sigurd Klomsæt til TV 2.

Det var midtveis i kampen på stillingen 0-0 at McLeod løftet albuen da Skadsdammen passerte ham i stor fart. Storhamar-spilleren forlot isen omtåket.

Den strengeste dommen tidligere gitt var Steffen Thoresens 20 kamper for taklingen på Eerikki Koivu i april 2011.

- Vi er godt fornøyd med denne dommen. Jeg har snakket med Skadsdammen og han er tilfreds han også. Vi har også i denne saken fått medhold på alle punkter. Bortsett fra at det ble 15 kamper istedenfor 20, som vi påsto. Domsutvalget har dømt og det respekterer vi fullt ut, sier administrerende direktør i Storhamar Dragons Svein-Erik Edvartsen til TV 2.

Kiel McLeod kommer ikke til å anke dommen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!