15 kilo sterkere etter å ha blitt tent av kjæresten

Camilla Herrem utnyttet skaden og tok et skikkelig løft i styrkerommet.

STERKERE: Camilla Herrem har trent seg 15 kilo sterkere i lårene i løpet av sommeren. Foto: Henning Bagger/SCANPIX
STERKERE: Camilla Herrem har trent seg 15 kilo sterkere i lårene i løpet av sommeren. Foto: Henning Bagger/SCANPIXVis mer

||| ÅRHUS (Dagbladet): Det er ikke alltid det bare er surt å være skadd, i hvert fall så lenge skadeavbrekket kommer mellom to sesonger.

Det erfarte Camilla Herrem i sommer.

Selv om hun selvfølgelig skulle vært hælskaden og operasjonen foruten, har det faktisk kommet noe godt ut av det også.

Knivet med kjæresten - Jeg har gått opp 15 kilo i knebøy. Det er veldig gøy når du får sånne resultater, sier Byåsen-jenta til Dagbladet.

For i stedet for å trene med resten av laget la Herrem igjen mye sommersvette i styrkerommet. Hun la på vekt etter vekt - og har økt persen til 95 kilo.

- Jeg har ikke jobbet noe særlig for å øke i knebøy tidligere. Jeg snakket med Steffen (Stegavik, kjæresten) om dette, og han spurte hva jeg tok. Jeg var da oppe i 90 kilo. «Da tar du meg igjen snart, jeg tar 95,» sa han. Da våknet konkurranseinnstinktet mitt, forteller Herrem.

23-åringen har et enormt vinnerinnstinkt og kan tilte helt om hun blir slått i brettspill og bowling. Så da hun nærmet seg håndballkjæresten i styrkerommet, presset hun seg enda mer.

- Men, da jeg fortalte ham at jeg hadde kommet meg opp til 95 kilo, gikk han bare opp til 100, sier Herrem og ler.

Bedre i begge ender Hun skjønner at det ikke er noe poeng å måle lårstyrken med ham. Herrem er derimot klar på at de nye kreftene gir henne store fordeler på håndballbanen.

- Jeg er sterkere i fintene og har bedre spenst, det har jeg merket. Dette fører også til at jeg har større forutsetninger for å ta imot det som kommer når jeg står i forsvar.

Herrem var mer anonym enn vanlig i gårsdagens revansje mot Sverige (seier 31-23), hvor hun noterte seg for to mål.

- Vi hadde et helt annet tempo enn mot Romania og var tøffere på mål, sier rogalendingen.

Angrepsterping Hadde håndballjentene gått på et tap for svenskene, ville det blitt tre tap på rad for første gang siden 2002. Det ville vært den verste tapsrekka på 205 kamper.

I stedet for å ergre seg over sånne ting, kan Herrem og lagvenninnene nå i stedet fokusere på det de skal gjøre framover: Nemlig å finpusse formen til EM i desember.

- Hva føler du gjenstår før EM-formen er der?

- Vi må jobbe mer med angrepsspillet vårt. Det er viktig at vi er litt mer avslappet og bygger opp spillet. Vi har hatt en tendens til å bli litt stresset. Forsvaret synes jeg sitter og keeperne våre er dritgode.

PRØVDE Å TA STEGAVIK: Men da Camilla Herrem kom seg opp i 95 kilo, økte bare Elverum-spilleren Steffen Stegavik. Foto: Jon-Michael Josefsen/SCANPIX
PRØVDE Å TA STEGAVIK: Men da Camilla Herrem kom seg opp i 95 kilo, økte bare Elverum-spilleren Steffen Stegavik. Foto: Jon-Michael Josefsen/SCANPIX Vis mer