Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

15 mål fra Start-forsvaret

- Det er målet, røper Marius Johnsen.

(Dagbladet.no): Før sesongen i fjor la Marius Johnsen og Erik Solèr opp en plan for hvor mange mål venstrebacken skulle score i Tippeligaen. Lista ble lagt mellom 10 og 15 mål.

Med fantastiske sju mål på sesongens første 13 kamper virket det som Johnsen ville klare å innfri den ambiøse målsettingen - men så dabbet det av på høsten.

Til slutt endte han på åtte mål - som uansett er langt over det som går an å forvente av en venstreback.

Johnsen forventer å gjøre det like bra i år.

- Målet mitt er å score like mange i år. I fjor hadde jeg åtte mål, Bård (Borgersen) fire og Steinar (Pedersen) tre. Det er egentlig ganske uvanlig av en forsvarsrekke - men vi skal ikke gjøre det noe dårligere i år, annonserer Johnsen overfor Dagbladet.no.

Venstrekant

I fjor scoret Start i alle sine 13 hjemmekamper, men mot Lyn i går gikk de målløse av banen. Etterpå røpet Tom Nordlie at han vil intensivere jakten på en ny angriper - mye fordi både Stefan Bärlin og Todi Jonsson er skadeplaget.

- Vi har vært uheldige. To av skadene har kommet etter at overgangsvindet stengte, og den eneste muligheten vi har nå er å se etter kontraktsløse spillere som av en eller annen grunn står uten klubb. Og vi må starte leitinga nå, sa Nordlie til Dagbladet etter 0-0 mot Lyn.

LOVER MÅL: Starts Marius Johnsen i kamp med  Per Ciljan Skjelbred under en treningskamp mot RBK i mars. Foto: Tom E. Østhuus/Dagbladet.
LOVER MÅL: Starts Marius Johnsen i kamp med Per Ciljan Skjelbred under en treningskamp mot RBK i mars. Foto: Tom E. Østhuus/Dagbladet. Vis mer

Det er imidlertid ikke lenge siden Marius Johnsen spilte venstrekant på landslaget - og om sjefen vil, er han ikke avvisende til tanken om å gjøre det samme på klubblaget også.

- Jeg har spilt i offensive posisjoner før jeg, så selvfølgelig, det passer meg bra, sier Johnsen.

- Men det er ikke sikkert jeg ville scoret noe mer om jeg spilte kant. Jeg er positiv til tanken, men gjør det som er best for laget. Og for øyeblikket har vi ikke så god dekning på backene, sier han.

Lite offensiv

Ifølge rapportene fra gårsdagens kamp var Johnsen uvanlig lite offensiv fra backplassen. Det innrømmer han selv også.

- Ja, det kan du godt si. Det ble spilt mest på høyresiden vår. Men førsteprioriteten i går var at vi i hvert fall ikke skulle slippe inn noe mål.

- Er ikke den tankegangen ganske uvanlig til Start å være?

- Ingen har lyst til å tape serieåpninga som vi har ventet så lenge på. Vårt spill avhenger av godt underlag, og slik banen var i går slo begge lag langt, sier Johnsen til Dagbladet.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling