15 måneder er Johaugs smertegrense: - Jeg stoler ikke på noen lenger

Therese Johaug tror det blir vanskelig å stole på det medisinske støtteapparatet igjen.

VIL BLI FERDIG: Therese Johaug gleder seg til saken blir ferdig behandlet i CAS og hun kan legge den bak seg. Men hun har også funnet ut at livet er mer enn idrett etter dommen. Redigerer: Torstein Bøe / NTB scanpix
VIL BLI FERDIG: Therese Johaug gleder seg til saken blir ferdig behandlet i CAS og hun kan legge den bak seg. Men hun har også funnet ut at livet er mer enn idrett etter dommen. Redigerer: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den siste uken har skiyndlingen fra Dalsbygda holdt tankene unna Lausanne gjennom timelange treningsøkter på Sognefjellet. I tospann med broren Karstein legger hun grunnlaget for det hun håper blir OL-suksess i Sør-Korea om snaut ni måneder.

Men hun vet at tankene på det som venter i CAS, kommer. Hun kjenner seg veldig klar for å bli ferdig med dopingsaken, men først venter en tøff sisterunde.

For siste gang må hun forklare seg i detalj om bakgrunnen for at hun 16. september i fjor avla en positiv dopingprøve for det forbudte stoffet clostebol.

- Jeg må gå gjennom det som skjedde, én gang til oppe i hodet. Repetere det. Det er lenge siden dette skjedde, men jeg må bare hente det opp igjen, sier Johaug til NTB.

- Det skal bare bli godt å bli ferdig. Komme ned dit, gi sin forklaring, og da er det på en på en måte det siste jeg gjør (i saken).

Følelser

Enn så lenge har hun ikke mistet nattesøvnen av tanken på høringen som venter 6. juni.

- Foreløpig klarer jeg å skyve det unna. Jeg har veldig flinke folk rundt meg som hjelper meg med det, og som tar mesteparten av støyten. Så jeg tenker ikke så mye på det ennå. Men det skjer vel når man kommer hjem og henter opp igjen litt papirer og går igjennom dem. Da vil det komme mer og mer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer