Sponsorstriden Kristoffersen og skiforbundet

15 millioner-kravet: Redde for å bli oppfattet som grådige

Mener det er hva det koster å holde Henrik Kristoffersen på alpintoppen.

BETENKT: Far Lars Krisoffersen forteller at Henrik (bildet) og han selv har vært betenkte over om folk ville oppfatte dem som grådige. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BETENKT: Far Lars Krisoffersen forteller at Henrik (bildet) og han selv har vært betenkte over om folk ville oppfatte dem som grådige. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

OSLO TINGRETT (Dagbladet): - Om vi har vært betenkte for å bli oppfattet som grådige? Selvfølgelig har vi det, sier Lars Kristoffersen til Dagbladet.

Han representerer sin sønn Henrik Kristoffersen i tingretten. Alpinisten har stevnet skiforbundet fordi han blir nektet å inngå en egen sponsoravtale med energidrikk-giganten Red Bull.

Henriksen krever at han kan signere en avtale med Red Bull. Og at han kan bære logoen fremst på hjelmen. Blir kravet avvist, stevner Henriksen subsidiært skiforbundet for en kompensasjon på opp til 15 millioner kroner.

BETENKT: Lars Kristoffersen forteller om grunnlaget for det subsidiære kravet mot skiforbundet på opp mot 15 millioner kroner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
BETENKT: Lars Kristoffersen forteller om grunnlaget for det subsidiære kravet mot skiforbundet på opp mot 15 millioner kroner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Lars Kristoffersen begrunner det høye kravet slik:

- En avtale med Red Bull vil gi Henrik en solid støtte utover det skiforbundet tilbyr. Det kan rett og slett bety at han vil bli i stand til å vinne flere renn.

Ti-tolv år i toppen

Om kravet på opp mot 15millioner sier han videre:

- Det er ikke grådig. Vi har planer om at Henrik skal kjempe i verdenstoppen i ti-tolv år framover. Og det er omtrentlig hva det vil koste å gi ham det beste tilbudet for å holde ham der, sier Lars Kristoffersen.

Onsdag og torsdag denne uka møttes partene i retten. Tvisten denne gang sto om Kristoffersen kunne få anledning med en såkalt midlertidig forføyning til å kjøre med logoen til Red Bull fram til rettskraftig dom foreligger.

Lars Kristoffersen sier til Dagbladet at han stiller seg undrende til at skiforbundet bestrider det gode og løsningsorienterte forholdet som var mellom Telenor og ham.

- De ønsker å bruke Henrik på samme måte som de gjorde med Aksel for eksempel med den medaljen som ble smeltet om og inn i sim-kortene, sa Lars Kristoffersen i retten i en tilleggsforklaring torsdag.

Telenor er hovedsponsoren til alpintlandslaget og har kontraktfestet plass framme på hjelmen til utøverne for sin logo.

Avvisningsbegjæring

- En eventuell forføyning betyr at den vil gripe direkte inn i en kontraktforpliktelse med Telenor og vil være en grunnleggende feil, påsto skiforbundets advokat Per Andreas Bjørgan.

Han sa videre:

- Det vil gjøre Telenor til en part i saken. Det er derfor vi også opprettholder en påstand om avvisning av saken, sa Bjørgan i sin prosedyre.

- Diskriminerer og forskjellsbehandler

Advokat Odd Stemsrud som representerer Kristoffersen hevdet i sin prosedyre at skiforbundet opptrer ulovlig, diskriminerer og forskjellsbehandler sine utøvere i sin prosdyre i retten torsdag.

Han trakk Aksel Lund Svindal inn i saken. Fordi vedkommende utøver har en egen avtale med energidrikk-giganten og kjører med logoen på hjelmen.

Advokat Bjørgan forklarte det på følgende måte i partsinnlegget onsdag:

- Aksel Lund Svindal oppnådde sin avtale med Red Bull da alle utøvere sto fritt til å skaffe en sponsorlogo til egen hjelm.

- Skiforbundets eiendom

Han fortsatte:

- Men det var bare Aksel Lund Svindal som greide å skaffe seg en sponsor. Opplegget var ikke særlig vellykket. Skiforbundet gikk bort fra ordningen og valgte å selge en og samme logoplass til samtlige hjelmer, forklarte skiforbundets advokat Per Andreas Bjørgan.

Torsdag konstaterte han i sin prosedyre:

- Området på fronten av hjelmen er skiforbundets eiendom. Med mindre forbundet lisensierer ut området til en utøver.