Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

15 nye øvelser i Tokyo-OL

Mixedstafett i friidrett er blant de 15 nye øvelsene under sommer-OL i Tokyo i 2020. IOC mener endringene er et steg på veien mot bedre likestilling.

NY ØVELSE: Skateboard er en av femten nye OL-øvelser. Foto: NTB Scanpix
NY ØVELSE: Skateboard er en av femten nye OL-øvelser. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den internasjonale olympiske komité (IOC) vedtok fredag at lekene om tre år skal bestå av 321 øvelser. I fjor var det 306 OL-øvelser i Rio de Janeiro.

I tillegg til mixedstafett på friidrettsbanen (4 x 400 meter), blir det også nye blandede konkurranser i svømming (deriblant 4 x 100 meter medley), bueskyting, judo og sykling.

Totalt øker antall blandede øvelser fra ni i Rio til 18 i Tokyo. Samtidig strykes en del øvelser i herreklassen i enkelte idretter. Det skjer blant annet innen boksing, padling, roing og skyting.

Det blir også gjort kutt i de mest dopingbelastende idrettene på herresiden, som vektløfting og bryting.

– Vi har tatt et viktig steg på veien mot likestilling, sier sportsdirektør Kit McConnell i Den internasjonale olympiske komité (IOC).

Før fredagens avgjørelse var det allerede besluttet at klatring, karate, skateboard, surfing og baseball/softball skal på programmet i Tokyo.

(NTB)

Hele Norges coronakart