15 skadd i togeksplosjon

Den lave farten kan ha berget liv.

Moskva (ANB-AP): 15 mennesker ble skadet, to av dem alvorlig, i det som så ut til å være en bombeeksplosjon på toget mellom Grosnyj i Tsjetsjenia og Moskva i Russland søndag morgen.

Ifølge togføreren skyldtes ulykken at en eksplosjon inntraff på toglinjen kort tid før toget kom kjørende. Smellen førte til omfattende ødeleggelser på toget, men togsettet hadde lav fart og det kan ha berget liv.

Ifølge ministeren for nødssituasjoner, Sergej Shoigu, ble 15 mennesker skadd i eksplosjonen, to av dem alvorlig, men ingen livstruende skadd.

En talsmann for det russiske jernbaneselskapet opplyser at 42 passasjerer trengte medisinsk hjelp i en eller annen form etter ulykken som inntraff 50 kilometer sør for Moskva.

Politiet skal ifølge det russiske nyhetsbyrået Interfax ha startet etterforskning for å avdekke årsaken til ulykken, men etterforskere fant allerede etter kort tid tegn som tyder på at eksplosjonen skyldtes en bombe.

Det er ikke kjent hvem som kan stå bak bombeeksplosjonen, men toget kom fra den borgerkrigsherjede provinsen Tsjetsjenia der det tidligere har funnet sted en rekke terroraksjoner.

Søndag var også en nasjonal festdag i Russland, og tidligere har tsjetsjenske terrorister gjennomført aksjoner nettopp på slike merkedager. (ANB-AP)