1500-meterhåpet satser på 800 meter i EM

Og sesongdebuterer på 3000 meter.

MISTET INNENDØRSSESONGEN: Ingvild Måkestad Bovim sto over innendørssesongen på grunn av sykdom. Nå sikter hun seg inn på å sesongdebutere i Doha i mai, hvor hun skal løpe 3000 meter.Foto: Bjørn Langsem  / Dagbladet.
MISTET INNENDØRSSESONGEN: Ingvild Måkestad Bovim sto over innendørssesongen på grunn av sykdom. Nå sikter hun seg inn på å sesongdebutere i Doha i mai, hvor hun skal løpe 3000 meter.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ingvill Måkestad Bovim har blikket klart rettet mot 1500 meterfinalen i London-OL, men hun sesongåpner på 3000 meter.

Dessuten kommer hun trolig til å velge bort 1500 meteren også i EM i Helsingfors fem uker før OL. I Finland kommer det trolig til å bli 800 meter på henne.

- Sesongåpningen kommer til å bli på 3000 meteren i Doha 10. mai. Det er treneren min (Knut Jæger Hansen) som vil at jeg skal stille der. 1500 meter er heller ikke på programmet i det stevnet, forteller Ingvill Måkestad Bovim til NTB.

Hun fikk sitt virkelige internasjonale gjennombrudd på 1500 meteren i Daegu i fjor, da hun etter glimrende løping endte på sjetteplass i VM-finalen. Det ga blod på tann, og målet i OL er å kjempe om en medalje.

Bovim sier til NTB at planene hennes går ut på å satse på både EM og OL, men det er OL som har førsteprioritet.

- Jeg kommer nok til å stille i begge mesterskapene. Det skulle ikke by på problemer, for det er fem uker mellom dem, men jeg kommer nok til å bruke EM som en form for OL-oppkjøring, og mye taler for at jeg kommer til å velge 800 meter i EM, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer