1500-meterhåpet satser på 800 meter i EM

Og sesongdebuterer på 3000 meter.

MISTET INNENDØRSSESONGEN: Ingvild Måkestad Bovim sto over innendørssesongen på grunn av sykdom. Nå sikter hun seg inn på å sesongdebutere i Doha i mai, hvor hun skal løpe 3000 meter.Foto: Bjørn Langsem  / Dagbladet.
MISTET INNENDØRSSESONGEN: Ingvild Måkestad Bovim sto over innendørssesongen på grunn av sykdom. Nå sikter hun seg inn på å sesongdebutere i Doha i mai, hvor hun skal løpe 3000 meter.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Ingvill Måkestad Bovim har blikket klart rettet mot 1500 meterfinalen i London-OL, men hun sesongåpner på 3000 meter.

Dessuten kommer hun trolig til å velge bort 1500 meteren også i EM i Helsingfors fem uker før OL. I Finland kommer det trolig til å bli 800 meter på henne.

- Sesongåpningen kommer til å bli på 3000 meteren i Doha 10. mai. Det er treneren min (Knut Jæger Hansen) som vil at jeg skal stille der. 1500 meter er heller ikke på programmet i det stevnet, forteller Ingvill Måkestad Bovim til NTB.

Hun fikk sitt virkelige internasjonale gjennombrudd på 1500 meteren i Daegu i fjor, da hun etter glimrende løping endte på sjetteplass i VM-finalen. Det ga blod på tann, og målet i OL er å kjempe om en medalje.

Bovim sier til NTB at planene hennes går ut på å satse på både EM og OL, men det er OL som har førsteprioritet.

- Jeg kommer nok til å stille i begge mesterskapene. Det skulle ikke by på problemer, for det er fem uker mellom dem, men jeg kommer nok til å bruke EM som en form for OL-oppkjøring, og mye taler for at jeg kommer til å velge 800 meter i EM, sier hun.

Mistet innendørssesongen Ingvill Måkestad Bovim hadde planer om stille i innendørs-VM i Istanbul, og for å komme dit hadde hun tenkt å løpe tre stevner som kvalifisering og oppladning. Men det ble ikke som forventet.

- Nei, jeg ble slått ut av en kraftig forkjølelse de 11 dagene jeg hadde planlagt tre tøffe konkurranser. Dermed gikk innendørssesongen fløyten. Egentlig var det litt trist, for jeg liker å konkurrere, og det ville gitt meg fine tilbakemeldinger, som jeg kunne sammenlignet med tidligere år.

- Men nå ble det ikke slik, og det gjorde at jeg begynte oppkjøringen mot sesongen for to uker siden i stedet for å vente til neste uke, forteller hun.

To ganger i vinter har hun vært på høydesamlinger i Afrika, først i Sør-Afrika og så i Kenya, og nå skal hun til Kenya igjen.

- Før sesongen kommer i gang for alvor er det meningen at jeg skal enda en tur til Kenya. Det kommer trolig til å skje i mai, like før Bislett Games, sier hun.

Spennende Nå begynner hun så smått å tenke på sommeren og de konkurransene hun står foran.

- Etter åpningen i Doha er det meningen at hun skal prøve seg i 1000 meter i åpningsstevnet på Bislett, for der er det håp om at hun kan få brukbar konkurranse. Deretter er det Diamond League-stevnene i Roma (31. mai) og på Bislett (7. juni) som står på programmet. I begge disse stevnene løper hun 1500 meter.

- Jeg har bevisst lagt opp til å løpe litt forskjellige distanser i sesongåpningen min, for det vil gjøre meg best forberedt til OL.

- Sesongen blir spennende, men jeg tror det kan bli bra, ut fra det jeg har gjort av forberedelser fram til nå, sier Ingvill Måkestad Bovim til NTB.

(NTB)