Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

159 nasjoner i friidretts-VM - én norsk utøver

Ezinne Okparaebo reiser til VM som eneste norske utøver.

Innendørs-VM i friidrett har samlet deltakere fra 159 nasjoner. Det er ny rekord. Norge stiller med én deltaker, Ezinne Okparaebo på 60 meter.

Aldri tidligere har et innendørs-VM i friidrett vært omfattet med så stor interesse som årets. Den forrige rekorden er fra Budapest-mesterskapet i 2004. Da hadde 139 nasjoner påmeldt deltakere.

Det er tolvte gang innendørs-VM i friidrett arrangeres, men mesterskapet i år omfattes med spesiell interesse i og med at det er OL i Beijing senere i vinter. Dessuten har nivået vært skyhøyt i friidretten i vinter, og før mesterskapet i Palau Velodromo Lluis Puig, venter fem nye verdensrekorder på å bli godkjent.

Utøverne, i hvert fall dem som vinner medaljer, reiser heller ikke tomhendte hjem fra Valencia neste helg. Den samlede premiesummen som skal fordeles er på 2,5 millioner dollar (ca. 13 millioner kroner).

(NTB)

SKAL FORSVARE NORGES ÆRE: Ezinne Okparaebo (i midten) er det eneste norske utøveren i VM. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
SKAL FORSVARE NORGES ÆRE: Ezinne Okparaebo (i midten) er det eneste norske utøveren i VM. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media