LITE VISSTE DE: Fra venstre (innringet): José Mourinho, Louis van Gaal, Pep Guardiola og Luis Enrigue var alle en del av Barcelona i 1998/99-sesongen. Foto: F.C Barcelona
LITE VISSTE DE: Fra venstre (innringet): José Mourinho, Louis van Gaal, Pep Guardiola og Luis Enrigue var alle en del av Barcelona i 1998/99-sesongen. Foto: F.C BarcelonaVis mer

16 år etter at dette lagbildet ble tatt trener profilene hver sin storklubb

Skrikende Mourinho imponerte van Gaal.

(Dagbladet): Managerne José Mourinho (Chelsea), Louis van Gaal (Manchester United), Pep Guardiola (Bayern München) og Luis Enrique (Barcelona), var alle en del av Barcelona seint på 90-tallet, og lite ante de da at de 15 år seinere skulle lede hver sin europeiske storklubb.

José Mourinho var i den spanske klubben i fire sesonger fra 1996 til 2000. Han var først assistentmanageren til Sir Bobby Robson, før han fortsatte i stillingen da nåværende Manchester United-manager Louis van Gaal tok over spakene i 1997.

Van Gaal har seinere avslørt at Mourinho trodde han skulle bli den neste manageren i Barcelona, og at han ble fly forbannet da det gikk opp for ham at det ikke stemte.

Reagerte - Han var så sinna og skrek så mye over at han ikke hadde blitt fortalt noe. Jeg ble imponert. Den dagen var han «The Special One», og derfor ansatte jeg ham, sa van Gaal ifølge The Mirror.

- Jeg lærte den dagen at han var spesiell. Han fortalte meg hvem han var og vi jobbet samme i tre år, sier van Gaal, som lot Mourinho styre noen av kampene fordi han var overbevist om at han hadde spesielle kvaliteter.

Mourinho ble manager for første gang i 2000 da han tok over Benfica fra hjemlandet. Samme år dro Louis van Gaal til sitt hjemland Nederland for å lede landslaget.

Sjalu Til tross for at duoen ikke har jobbet i samme land siden, har de holdt kontakten. Louis van Gaal henvendte seg blant annet til Mourinho da han fikk jobben som manager i Manchester United.

GODE VENNER: José Mourinho og Louis van Gaal. Foto:  AFP PHOTO / PEDRO ARMESTRE/NTB Scanpix
GODE VENNER: José Mourinho og Louis van Gaal. Foto: AFP PHOTO / PEDRO ARMESTRE/NTB Scanpix Vis mer

- Mourinho var den første jeg sendte tekstmelding til. Og han var den første som skrev tilbake, sier van Gaal ifølge The Telegraph, som også la til:

- Han er sjalu på min liste over klubber.

Det har tidligere gått rykter om at Jose Mourinho selv ønsket seg jobben som manager i Manchester United da Sir Alex Ferguson takket for seg.

Spilte i Barca I går bekreftet Barcelona at Luis Enrique (44) er klubbens nye manager. Enrique har en fortid i Barcelona som spiller, og spilte blant annet i klubben i 1998/99-sesongen.

Enrique la opp som fotballspiller i 2004, og har ledet Barceona B, Roma og Celta som manager i ettertid.

På samme tid som Luis Enrique spilte Pep Guardiola (43) i den katalanske klubben. Den nåværende Bayern München-manageren tilbrakte tilsammen elleve sesonger i klubben fra 1990.

I BAYERN: Pep Guardiola. Foto:  EPA/MAURIZIO GAMBARINI/NTB Scanpix
I BAYERN: Pep Guardiola. Foto: EPA/MAURIZIO GAMBARINI/NTB Scanpix Vis mer

Spanjolen gikk gradene i Barcelona, og ledet klubben i fire sesonger som manager før han tok over Bayern München i 2013.

NY BARCELONA-MANAGER: Luis Enrique. Foto: AP Photo/Riccardo De Luca/NTB Scanpix
NY BARCELONA-MANAGER: Luis Enrique. Foto: AP Photo/Riccardo De Luca/NTB Scanpix Vis mer