Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

16 år gamle Helene tok bronse i VM

Norsk sensasjon i snøbrettcross.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

16-årige Helene Olafsen kjørte sensasjonelt inn til VM-bronse i snøbrettcross i dag. Lindsey Jacobellis fra USA vant.

Supertalentet fra Oppegård og Ready IL var nummer ti i kvalifiseringen i går, men ble nummer to i sitt kvartfinaleheat og vant semifinaleheatet. Deretter kjørte hun inn til tredjeplass i finalen.

- Bronse i VM er helt utrolig av en junior i en konkurranse som snøbrettcross, sa landslagssjef Vidar Nyhus.

- Helene har lenge vist at hun har et spesielt talent, men vi hadde ikke våget å håpe at hun skulle gjøre det så godt allerede i sin første sesong i seniorklassen.

Mest imponerte Olafsen i semifinalen. Der knuste hun konkurrentene og vant foran Jacobellis. Samtidig slo hun ut den norsk-sveitsiske OL-vinneren Tanja Frieden og den sterke franske kjøreren Julie Pomagalski.

I finalen ble Jacobellis og sveitsiske Sandra Frei for gode, men Olafsen knep bronsen foran østerrikske Doresia Krings.

- Helene er i veldig god form, og vi så under trening at hun mestret den krevende løypa svært godt. Hun har en veldig tøff og kontrollert kjørestil som jeg ikke har sett maken til blant kjørere på hennes alder. Nå har hun gitt hele snøbrettcrossleiren bakoversveis, og det norske laget jubler, sier Nyhus.

Stian Sivertzen (17) fra Kongsberg ble utslått i mennenes åttedelsfinale og endte på 31. plass. Øystein Wallin røk ut i kvalifiseringen i går.

SENSASJON: 16-årige Helene Olafsen (t.v.) var fullstendig blottet for respekt og kjørte ned til en meget oppsiktsvekkende bronsemedalje i VM i snøbrettcross. Hun slo blant annet den norsk-sveitsiske OL-vinneren fra i fjor, Tanja Frieden. Her i finalen mot Doresia Krings fra Østerrike, den amerikanske vinneren Lindsey Jacobellis og Sandra Frei fra Sveits. Foto: AP
SENSASJON: 16-årige Helene Olafsen (t.v.) var fullstendig blottet for respekt og kjørte ned til en meget oppsiktsvekkende bronsemedalje i VM i snøbrettcross. Hun slo blant annet den norsk-sveitsiske OL-vinneren fra i fjor, Tanja Frieden. Her i finalen mot Doresia Krings fra Østerrike, den amerikanske vinneren Lindsey Jacobellis og Sandra Frei fra Sveits. Foto: AP Vis mer

Xavier Delerue fra Frankrike vant mennenes finale foran to amerikanere, Seth Wescott og Nate Holland.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!