Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Junior-golfspiller med enorm prestasjon i USA

16-åring med golfbragd: - Skjer én av 200 millioner ganger

Unggutten Conor Kelly leverte superslag gjentatte ganger i golfturnering i USA. Vår egen golfproff, Vetle Marøy, er sjokkert.

KJEMPEPRESTASJON: Conor Kelly fikk en drømmedag da han deltok på America Junior Golf Tournament i USA. Foto: American Junior Golf Association (AJGA)
KJEMPEPRESTASJON: Conor Kelly fikk en drømmedag da han deltok på America Junior Golf Tournament i USA. Foto: American Junior Golf Association (AJGA) Vis mer

16 år gamle Conor Kelly fra Thailand deltok torsdag på en juniorturnering i USA. Der oppnådde han noe golfere vanligvis bare drømmer om.

Først gjorde han en hole-in-one, etterfulgt av en såkalt albatross. Den første runden ble avsluttet med en birdie. Det ga et resultatkort som viste 1-2, før runde to startet med 3, noe som er veldig sjeldent.

En albatross defineres som en runde hvor spilleren får ballen i hullet på tre slag mindre enn par på et hull. Oddsen for å få til det er enda høyere enn en hole-in-one. Ifølge Golfweek er oddsen rundt én million til én.

- Det var helt sykt, sa golftalentet selv til samme nettsted.

Jon Karlsen, hovedtrener for det norske profflaget i golf, er mektig imponert.

- Det er helt ekstremt spesielt. Han må være en ganske god spiller, men også hatt en haug med flaks. Grovt regnet skjer dette bare 1 av 200 millioner ganger, sier Karlsen til Dagbladet.

Opplevd noe liknende

Vetle Marøy er det Karlsen beskriver som en av Norges ti beste golfspillere. Han gjorde noe liknende i 2014. I college-turnering i USA, klinte han til med både hole-in-one og albatross på én runde.

- Han er den eneste jeg kan komme på som har gjort noe av det samme. Likevel er Kellys prestasjon større, for han gjorde det etter hverandre. Det er som å vinne i lotteriet to ganger på rad, sier Karlsen.

Marøy leverte en albatross på hull ni, og fulgte opp med en hole-in-one på hull 13.

- Det var veldig gøy å oppleve. Det er noe som ikke skjer så ofte, så jeg var mest overrasket, egentlig. Likevel er det greit å vite at to hull definerer ikke en golfkarriere, sier Marøy til Dagbladet.

Han er veldig imponert over Kellys prestasjon torsdag.

- Det er helt sinnssykt, sier han.

Også Karlsen reagerer.

- La oss si det slik. Jeg har spilt golf i 24 år og bare fått hole-in-one to ganger, ingen albatross. Sjansen er ekstremt liten, legger han til.

Sensasjonelt

Hole-in-one er det første slaget en spiller slår fra et fastsett utslagssted til en ordinær putting green. Den skal gå direkte i hullet. Mange golfere går hele karrieren uten å oppnå dette. Ifølge det nasjonale hole-in-one-registeret er oddsen for hole-in-one på 12.000 til 1 hos en gjennomsnittlig golfer. Hos en proff golfspiller ligger oddsen på 3000 til 1. Altså en gang mellom hver 3000 runde.

Denne drømmen ble virkelighet hos Kelly, i en alder av 16 år. På banen i Massachusetts dro han av gårde et kjempeslag som landet rett i koppen.

- Jeg trodde ikke den kom til å lande i hullet. Det var en sykt god følelse da jeg så ballen lå der, sa Kelly.

Men det stoppet ikke der. En allerede kjempeprestasjon ble gjort om til en sensasjonell dag på jobben, da han fulgte opp hole-in-one med en albatross på par fem-hullet.

Med samme ball brukte han bare to slag før den landet og trillet rolig ned i hullet. Også denne gangen trodde Kelly ikke sine øyne.

- Jeg slo den ikke så bra, og jeg trodde den ville bli litt for kort. Men da jeg gikk opp der og så at den landet i hullet, da ble jeg sjokkert, fortsatte Kelly.

Og for å toppe det hele, startet Kelly runde to med en birdie. Det vil si at han leverte et resultat med ett slag mindre enn par på et hull.

Han gikk rundt på en 67-runde og landet på fem under par. I tillegg ble samme ball brukt på samtlige 18 hull.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media