16-åring tiltalt for fotballvold

En 16-åring er tiltalt for vold på fotballbanen. Guttespilleren risikerer tre års fengsel etter at han skal ha slått en 15 år gammel motspiller bevisstløs.

-  Vi mener dette er en alvorlig sak, sier politiadvokat Marianne Steensen ved Oslo politidistrikt.

Tirsdag 10. mai i år spilte Furuset 2 mot Lille Tøyen på Alnaparken gressbane i Oslo. Basketaket begynte etter en takling tidlig i andre omgang. Det hele endte med at en 15 år gammel gutt ble slått til han lå bevisstløs igjen på gressmatta.

Fikk hjernerystelse

Overfallet av 15-åringen er hurtigbehandlet av politiet, og rettssaken er berammet i Oslo tingrett 9. august.

-  Politiet prioriterer alle voldssaker der forbryterne er unge, sier politiadvokat Steensen.

15-åringen som ble slått bevisstløs, ble hentet av ambulanse. Spilleren ble sendt på Oslo legevakt og seinere for CT-undersøkelse på Ullevål universitetssykehus. Der ble det konstatert hjernerystelse.

Furuset-trener Per Ivar Lismoen forteller en dramatisk historie om hendelsen som skjedde foran øynene på 23 tilskuere:

-  En av våre spillere utfører en takling, og idet han går vekk fra situasjonen blir han slått ned bakfra. Det oppstår knuffing. Dommeren holder tak i vår spiller, mens jeg kaster meg over spilleren fra motstanderen. Idet dommeren holder vår spiller, kommer nok en mann fra motstanderen og slår til spilleren på laget vårt, sier Lismoen, som har skrevet rapport om hendelsen.

Trukket fra serien

Lille Tøyens trener, Morten Jensen, har også skrevet rapport. Han sier at 7-er-laget er trukket fra serien, og at to spillere er utestengt.

-  En av våre spillere blir holdt igjen av Furuset-lederen, og denne spilleren blir angrepet av en fra Furuset. Dette er foranledningen til at han som nå er tiltalt, slår.

Informasjonssjef Roger Solheim i Norges Fotballforbund mener det må slås hardt ned på voldsepisoder på fotballbanen.

15-åringen var borte fra skolen i ei uke. Det vil bli lagt ned påstand om erstatning i retten.

TRENEREN: - En av våre spillere ble slått rett ned, sier Furuset-trener Per Ivar Lismoen.