Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

16-åring utestengt til 2029

Neser og øyehuler knust i slåsskamp.

||| (Dagbladet.no): Rugby er en tøff kontaktsport. Likevel er det mulig å gå over streken.

En australsk 16-åring gjorde det med veldig god margin under en juniorfinale i Vest-Sydney lørdag kveld, skriver nyhetsbyrået AP.

I dag ble det kjent at tenåringen ikke får spille aktiv rugby igjen før han fyller 36. Han ble utestengt i 20 år for den grove volden han deltok i på banen. I realiteten er han utestengt på livstid.

Blacktown City-spilleren og lagkameratene hans gikk til angrep på flere Lower Mountainsteam-spillere under finalen. Én av dem endte opp med brukket nese og brudd i øyehulen. Andre fikk kutt og store hevelser på kroppen.

Foreldrene jublet
Videobildene viser at Blacktown City-gutta jagde motspillerne utover sidelinja, før de ble sparket og slått. Etterpå fikk de «high five»-klask fra foreldre på tribunen.

16-åringen ble pekt ut som hovedmannen bak de verste voldshandlingene, derfor fikk han hardest straff. To andre Blacktown-spillere fikk en karantene på fem år, en fjerdemann fikk to år.

Ytterligere 10 spillere kan også vente seg en smekk for overfallene. Politiet i Sydney vurderer om tenåringene i tillegg må siktes for overfall, og finstuderer nå bildene, skriver australske Daily Telegraph.

- Det jeg så på opptaket var frastøtende. At foreldrene jublet og klappet var det som var mest motbydelig, sier politisjefassistent Denis Clifford.

Etter at hendelsen ble vist på TV i Australia har sportsminister Kevin Green gått ut og fordømt guttenes oppførsel.

- Denne saken må vurderes av rettssystemet, vi kan ikke ha det slik at unge mennesker er bekymret for å bli mishandlet når de spiller rugby league-kamper, sier Green til TV-kanalen Ten Network.

Treneren sparket
Blacktown City og klubbens supportere har vært innblandet i to voldsepisoder tidligere i sesongen. Guttenes trener har nå fått sparken, skriver det australske nettstedet News.com.au.

Også guttenes foreldre risikerer rettslig etterspill, og rugbypresidenten i Australia sier han ble sjokkert over scenene.

- Det vi så var hinsides det akseptable. Jeg er glad de fikk passende straffer. Vi må sende ut en klar beskjed om det som skjedde. Alle så som denne grove volden på banen ble sjokkert, og det gjelder spesielt små barn, sier NRL-president David Gallop til Brisbane Times.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling