Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

16-åring vant ATP-turnering

ADELAIDE (NTB-Reuters): 16-åringen Lleyton Hewitt valgte rett sommerjobb i skoleferien. Den australske unggutten prøver seg som tennisproff, og i helgen ble han den lavest rangerte spiller som har vunnet en ATP-turnering. Han slo landsmannen Jason Stoltenberg i finalen i hjembyen Adelaide.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra sin 550. plass på ATP-lista satte Hewitt den tidligere verdenseneren Andre Agassi utenfor i semifinalen, og kronet innsatsen med 3-6, 6-3, 7-6 i finalen i dag.

Hewitt er førstemann som vinner i sin ATP-debut. Ikke siden Michael Changs gjennombrudd i 1988 har en yngre spiller vunnet en ATP-turnering. Chang var 16 år og sju måneder da han tok sin første seier, Hewitt fyller 17 i februar. Yngst gjennom tidene er Aaron Krickstein, som var 16 år og to måneder da han tok sin første seier i 1983.

- Jeg tviler på at jeg vender tilbake til skolen etter ferien, sa Hewitt som spiller solid grunnlinjetennis. Seieren vil føre ham opp på 200-tallet på rankinglista.

Seieren ga ham wildcard til kommende ukes turnering i Sydney, der han får en tøff start: Han møter andreseedete Jonas Björkman tirsdag. Uka etter får Hewitt sjansen i Australian Open.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!