Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

16-åringen deltok i juniorklassen for ett år siden. I går fikk hun tidenes beste poengsum i VM

Jevgenia Medvedeva er kunstløpsportens nye stjerne.

SUVEREN: Evgenia Medvedeva var på tredjeplass etter kortprogrammet, men til musikk fra Madonnas film W.E. leverte hun et friløp som ble belønnet med 150,10 poeng. Det er fire hundredels poeng mer enn Kim Yu-na fikk da hun vant OL-gull i 2010.
 Foto: AFP PHOTO / Geoff Robins / NTB Scanpix
SUVEREN: Evgenia Medvedeva var på tredjeplass etter kortprogrammet, men til musikk fra Madonnas film W.E. leverte hun et friløp som ble belønnet med 150,10 poeng. Det er fire hundredels poeng mer enn Kim Yu-na fikk da hun vant OL-gull i 2010. Foto: AFP PHOTO / Geoff Robins / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den russiske tenåringen Jevgenia Medvedeva er kunstløpsportens nye stjerne. 16-åringen fikk tidenes beste poengsum i friløp da hun vant VM lørdag.

Hun var på tredjeplass etter kortprogrammet, men til musikk fra Madonnas film W.E. leverte hun et friløp som ble belønnet med 150,10 poeng. Det er fire hundredels poeng mer enn Kim Yu-na fikk da hun vant OL-gull i 2010.

Medvedeva ble også den første som er blitt verdensmester for junior ett år og for senior det neste. Hun lyktes med alle sine sju trippelhopp og med sine to dobbel axel.

- Jeg har ingen følelser akkurat nå. Jeg la igjen alle sammen ute på isen med friløpet mitt. Jeg tror ikke det vil gå opp for meg på en stund at jeg har vunnet. For ett år siden deltok jeg fortsatt i juniorklassen, sa Medvedeva.

- Jeg var faktisk mindre nervøs enn vanlig, og jeg følte meg komfortabel ute på isen. Jeg greide å konsentrere meg om ett element av gangen.

Da hun fikk vite at poengsummen var ny rekord, greide hun bare å få fram ett ord: «Wow».

Medvedeva gjorde rent bord i vinter. Hun vant også Grand Prix-serien før jul og EM i januar.

Sjanseløs Den amerikanske hjemmefavoritten og veteranen Ashley Wagner var den siste i aksjon i friløpet. Hun lyktes med sju trippelhopp vevd inn i mesterlig koreografi til enorm jubel fra publikum i Boston, men mot Medvedeva var hun sjanseløs. Wagner var fornøyd med sølvet.

- Dette var utrolig. Det er en stor oppgave å være den siste på isen etter at rivalene har gjort det så bra, sa Wagner.

Bronsen gikk til den russiske overraskelseskvinnen Anna Pogorilaja. Amerikanske Gracie Gold ledet etter kortprogrammet, men hun falt i sin første hoppkombinasjon og fikk friløpet ødelagt av det. Hun var ikke i nærheten av å leve opp til navnet og endte på fjerdeplass uten medalje.

Satoko Miyahara fra Japan, som var favoritt før VM, ble nummer fem.

Canadisk triumf Tidligere lørdag ble det canadisk seier i parløp da Meagan Duhamel og Eric Radford forsvarte tittelen de vant i Shanghai i fjor. De satte personlig rekord i friløpet med 153,81 poeng og klatret fra 2.-plass etter kortprogrammet.

- Hvordan greide vi det? Det var som en drøm, som å se kroppen sin fra utsiden, sa Duhamel.

Sui Wenjing/Han Cong fra Kina, som ledet etter kortprogrammet, måtte nøye seg med sølv for annet år på rad. Aliona Savchenko fra Tyskland, som har vunnet fem VM-gull, tok bronse med sin nye partner Bruno Massot.

Det ble mestere fra fire ulike land i årets VM: Russland (kvinner), Spania (menn), Canada (par) og Frankrike (isdans).

Neste års VM arrangeres i Helsingfors.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram