<p>TRAGEDIE: 16-årige Zander Venezia døde da han surfet i kjempebølgene skapt av orkanen «Irma». Foto: Paul A. Hebert/Press Line/Splash<br>
</p><p>
</p>

TRAGEDIE: 16-årige Zander Venezia døde da han surfet i kjempebølgene skapt av orkanen «Irma». Foto: Paul A. Hebert/Press Line/Splash

Vis mer

Surfer-talent drept av orkanen «Irma»

16-åringen surfet «sitt livs beste bølge» midt i orkanens herjinger. Så mistet han livet

- Jeg føler meg helt tom. Vi er helt knust, sier guttens trener.

(Dagbladet): Kategori fem-orkanen «Irma» har truffet Karibia, og har lagt bak seg store ødeleggelser.

Surfer-miljøet er nå i sjokk etter at stortalentet Zander Venezia (16) døde mens han surfet i de tøffe forholdene. Det melder World Surf League.

Ifølge Surfline venter familien fortsatt på obduksjonsrapporten, men Venezia brakk trolig nakken i det han ble slått i korallrevet av en kraftig bølge.

- Det er forferdelige nyheter. Jeg føler meg tom. Vi er helt knust, sier tidligere proffsurfer, nå trener, Alan Burke, til nettstedet.

Surfet i orkanen

Det er to dager siden hendelsen inntraff. Det var tidlig på morgenen at Venezia og flere proffsurfere lekte seg i bølgene på Barbados' østkyst. Nathan Florence, en annen profesjonell surfer, var mannen som fikk Venezia ut av vannet - noe som var vanskelig, forholdene tatt i betraktning.

- Det var han som kom først til ham, som fikk oppmerksomheten til de andre som startet hjerte- og lungeredning. Zander var livløs og blødde. De prøvde å få ham fort opp til stranda, men det var vanskelig, sier Burke.

Venezia pustet, og ambulansen tok ham til sykehuset. Etter en drøy times hjerte- og lungeredning var det klart at livet ikke sto til å redde.

Alan Burke sier Venezia var som en sønn for ham.

- Han var en så god, morsom gutt. Han tulla alltid, og elsket å surfe. Han var så jovial og en sann glede å være sammen med. Jeg kan ikke tro at han er borte. Jeg er helt knust, sier han til Surfline.

Surfet sitt livs bølge

Venezia etterlater seg en mor og en far - også tidligere surfer - og en søster.

Ifølge Surfline storkoste Venezia seg i de store bølgene før det fatale øyeblikket. Burke sier hans siste ord var «det var mitt livs beste bølge».

Venezia var en av Barbados' mest lovende surfere, og vant for kort tid siden en prestisjefull kvalifiseringskonkurranse i USA.

«Irma» er en kategori fem orkan. Blant de hardest rammede øyene er St. Martin (6 døde), Anguilla (1 død) og Barbuda.

Orkanen kommer til å passere nord for Den dominikanske republikk og Haiti, før den rammer det sørlige Bahamas torsdag kveld. Dagen etter kommer den trolig til å treffe Florida.

Der er det amerikanske forsvaret i full gang med å flytte ubåter, fly og mennesker innover i landet, ifølge CNN. Carlos Gimenez, ordfører i Miami-Dade, har beordret over 100 000 mennesker til å forlate sine hjem før orkanen treffer.