16 av 16 av sjefene deres er menn. Likevel stemte Norge NEI til å få kvinner i FIS-styret

I går var det bra at Marit Bjørgen aldri dro på denne skikongressen.

VIRKELIG EN NORSK JENTESPORT :  Jentene står bak mye av den norske skiboomen. Da blir det snålt at Norge i går stemte ned et forslag på FIS-kongressen om å innføre kjønnskvotering i et FIS-styre der det bare sitter menn. FOTO: Bjørn Langsem / Dagbladet.
VIRKELIG EN NORSK JENTESPORT : Jentene står bak mye av den norske skiboomen. Da blir det snålt at Norge i går stemte ned et forslag på FIS-kongressen om å innføre kjønnskvotering i et FIS-styre der det bare sitter menn. FOTO: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CANCUN (Dagbladet): På FIS-kongressen skjedde det utenkelige i norsk idrett:

•• Alle de tre delegatene fra Norge med stemmerett sa nei til å innføre kjønnskvotering i styret til det internasjonale Skiforbundet (FIS).

I en tid da idrettsbevegelser over hele verden litt etter litt skjønner den åpenbare styrken ved å skaffe seg en ledelse med best mulig kjønnsbalanse, lot de norske delegatene sjansen gå fra seg. Forslaget fra Ungarn om å sikre at FIS-styret fra og med 1/1 2018 må bestå av minst fem kvinner, fikk bare støtte av forslagsstilleren selv.

Resten av salen med de tre norske og de 119 andre delegatene lot være å stemme. Det er forsiktig sagt pinlig både for norsk idrett og internasjonal skisport.

OG det pinlige for alle andre enn Ungarn stopper ikke der.

Et tilsvarende forslag om kjønnskvotering fra samme land ble nedstemt av FIS-kongressen for to år siden. I ettertid har den internasjonale olympiske Komite (IOC) bedt alle idrettene sine om å gjennomføre kjønnskvotering på samtlige ledernivåer. Det var bakgrunnen for at Ungarn i sakspapirene til denne kongressen fremmet forslag om at valget til FIS-styret neste gang skulle organiseres ved først å velge fem kvinner, så fem menn og deretter de resterende seks plassene uansett kjønn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer