Ingen kvinner i styret til det internasjonale skiforbundet (FIS)

16 av 16 i FIS-styret er menn. Da bør Marit Bjørgen bli Norges valg

Feil signal å lansere nok en mann i en sport som trenger kvinner og fornyelse i ledelsen.

OPPLAGT NORGES BESTE KANDIDAT: Norsk skisport har ikke hatt noen større enn Marit Bjørgen. Få har gjennomført tydligere endring enn henne. Det er en god kvalifikasjon for å være vår kvinne i ledelsen av en forandret internasjonal idrett. FOTO: Bjørn Langsem / Dagbladet
OPPLAGT NORGES BESTE KANDIDAT: Norsk skisport har ikke hatt noen større enn Marit Bjørgen. Få har gjennomført tydligere endring enn henne. Det er en god kvalifikasjon for å være vår kvinne i ledelsen av en forandret internasjonal idrett. FOTO: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STYRET i Norges Skiforbund har lansert Erik Røste som Norges kandidat til ledelsen i det internasjonale skiforbundet; det såkalte FIS Council. Dette internasjonale styret består av 16 valgte medlemmer. Samtlige er menn.

Dermed skulle det meste være sagt om hvorfor vi som verdens fremste skinasjon ikke lenger kan være med på å holde sporten fri for kvinner i den valgte ledelsen.

Det er rett og slett ikke på den måten det blir en bra framtid for sporten, og vi med alt vår prat om likestilling burde være de første til å ta konsekvensen av det.

SLIK har ikke dette noe å gjøre med kvaliteten hos vår egen skipresident Erik Røste. Jeg mener han er en skikkelig verdibasert, godt kvalifisert leder med både riktige tanker og nok av arbeidskraft til å bidra til at internasjonal skisport framover kan gi glede, helse og bra underholdning for flest mulige.

Valget av ham som Norges neste kandidat til FIS er jo i seg selv knapt basert på en individuell vurdering. I denne sporten er det tradisjon for at den sittende nasjonale skipresidenten også er vår mann i FIS-styret. Denne tradisjonen ble brutt da Sverre Seeberg i 2012 gikk av som skipresident, men fortsatt i ledelsen i FIS.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer