Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

16. mai-festen glapp

Lyn og Vålerenga håpet å møte hverandre til fotballfest 16. mai neste år, men Fotballforbundet ville noe annet. - Jeg har aldri vært så skuffet over et vedtak før, sier Lyn-leder Ole-Ray Grødseth. - Vi får spille så bra fotball at folk kommer for å se oss uansett, sier VIF-trener Kjetil Rekdal til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og da tror Rekdal søndag 12. mai kan være en like bra dato som dagen før nasjonaldagen.

Lyns daglige leder, Ole-Ray Grødseth, krevde i Dagbladet i går kamp mot Vålerenga 16. mai neste år. Nå blir det Lillestrøm som tar imot VIF på Åråsen i stedet.

Fryktelig skuffet

- Jeg har aldri i min tid som fotballeder vært så skuffet over et vedtak som det jeg er nå, sier Grødseth til Dagbladet. - Vi har bedt om én eneste ting, og så får vi det ikke oppfylt.

Arrangementssjef i Norges Fotballforbund (NFF), Dag Vestlund, har forståelse for skuffelsen ut fra Lyns ønske, men tror klubben vil være godt fornøyd når den får studert helheten i serieoppsettet.

- Det er ikke bare å bestille en motstander, sier Vestlund til Dagbladet. - Det viktigste for NFF var å gi Lyn en hjemmekamp 16. mai, og det har klubben fått. Dagen før nasjonaldagen er uansett en god fotballdag, selv om den kanskje ikke har vært så suksessfull på Østlandet.

Karnevalsdagen

Lyn-trener Stuart Baxter har ikke nok personlig kjennskap til 16. mai-tradisjonen i Norge, men er blitt orientert inngående av Ole-Ray Grødseth.

- Hvis dette er den store karnevalsdagen for norsk fotball, er det rart at Fotballforbundet ikke kunne la Lyn møte Vålerenga, sier Baxter til Dagbladet.

- Kampen kunne gitt Oslo-fotballen et løft - og klubbene kunne delt på inntektene av et fullsatt Ullevaal.

Han viser til hvor viktige nabooppgjørene er i Sverige, hvor det ofte kommer mer enn 30000 tilskuere.

Arrangementssjef Vestlund syns ikke Oslo-fotballen skal fortvile over serieoppsettet. Snarere tvert imot. Lyn har fått hjemmekamp også på en annen god fotballdato: 9. mai (Kristi himmelfartsdag).

To fotballfester

- Klarer Lyn og Vålerenga å spille bra fotball og kapre poeng, kan de lage to fotballfester i de to innbyrdes oppgjørene (12. mai og 25. august), sier Vestlund.

Og får støtte av Kjetil Rekdal, som er godt fornøyd med at klubben åpner serien med hjemmekamp mot Bodø/Glimt 14. april. Og håper både Vålerenga og Lyn spiller så bra at de fyller Ullevaal Stadion.

- Vår ambisjon er å trekke masse folk til våre kamper - men da må vi også prestere, sier Rekdal.

Han vet at Vålerengas potensial er stort, og minner om at klubben trakk vel 18000 mot Start i siste seriekamp i Tippeligaen i fjor.

- Det er viktig å skape interesse foran kampene, og ha en god ramme rundt dem, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

Lillestrøm

fornøyd

Om det var tungt for Lyn å svelge at LSK fikk godbiten i kampen mot Vålerenga 16. mai, var det veldig greit for trener Arne Erlandsen.

- Vi er godt fornøyde med oppsettet, og møter også Rosenborg på hjemmebane i fjerde serierunde, sier Erlandsen til Dagbladet.

  • Brann, Lillestrøm, Lyn, Molde, Odd Grenland, Rosenborg Viking fikk hjemmekamp 16. mai 2002.
  • I 2001 hadde Viking, Molde, Brann, Moss, Rosenborg, Stabæk og Bodø/Glimt hjemmekamper. Til sammen kom 62869 tilskuere, som gir et snitt på 8979.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!