Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

16. mai-kampen i fare

Kan få dramatiske konsekvenser for Tippeligaen.

Den tradisjonelle 16. mai-kampen i norsk fotball står i fare i 2006 på grunn av VM-sluttspillet i Tyskland.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) krever at alle nasjonale forbund sørger for at seriefotballen er ferdig innen 14. mai 2006.

Årsaken er at VM starter i Tyskland 9. juni, og FIFA ønsker at spillere som deltar i VM skal få en liten pause før turneringen starter. Eneste unntaket er finalen i mesterligaen, som skal spilles 17. mai.

- Det kan jo skape store utfordringer for norsk fotball hvis vi ikke skal få spille hjemlig seriefotball fra 14. mai til etter VM er over, sier informasjonssjef Roger Solheim i Norges Fotballforbund (NFF) til TV 2.

- Hva er det du er bekymret for?

- I det hele tatt å få avviklet serien på en skikkelig måte, sier Solheim.

Selv om Norge ikke skulle komme til VM, blir eliteserien rammet på grunn av de utenlandske spillerne. NFF håper i det lengste på dispensasjon fra FIFA-vedtaket.

I en kommentar til kravet, sa FIFA-president Sepp Blatter i helgen at vedtaket er historisk og vil gi landslagsspillere en beskyttelse mot å bli presset til å spille for mange kamper på kort tid og dermed bli utbrente før VM starter.

(©NTB)

FAST TRADISJON:</B> 16. mai-kampene er en sikker vinner i norsk fotball, men står nå i fare på grunn av VM i Tyskland i 2006
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media