STORSLÅTT SATSING: Programleder Erik Thorstvedt (til venstre) og sportsjef i TV2 Bjørn Taalesen viste fram store planer for Premier League til høsten. Foto: Morten Holm / SCANPIX
STORSLÅTT SATSING: Programleder Erik Thorstvedt (til venstre) og sportsjef i TV2 Bjørn Taalesen viste fram store planer for Premier League til høsten. Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer

1,6 mill. husstander får ikke sett Premier League på TV 2

Uten RiksTV eller nett. Supporterne er misfornøyde.

||| • Prisene: Så mye koster Premier League deg

(Dagbladet): I dag presenterte TV 2 sin nye Premier League-satsing på en pressekonferanse i Oslo.

Det blir tre nye Premier League-kanaler i HD-kvalitet fra 14. august. Kanalen har skaffet seg distribusjon via RiksTV, Lyse/Altibox og sin egen nettside TV2.no/TV 2 Sumo.

Problemet for mange TV-seere er at de sitter på eksisterende kabel- eller parabol-avtaler, med for eksempel Canal Digital, Get eller Viasat. Disse kundene får per i dag ikke sett Premier League til høsten.

Hvis de ikke bytter leverandør, eller bruker TV 2s nettilbud - som kan kobles til TV-en i stua.

Opp til to parter
- At folk skifter distribusjon skjer hele tiden, sier TV 2-konsernsjef Alf Hildrum til Dagbladet.

Han opplyser at TV 2 ikke har gitt opp å få bredere distribusjon for TV.

- Vi ønsker størst mulig distribusjon, men det er opp til to parter å få til en avtale. Vi vil ikke utelukke at det skjer, sier Hildrum.

TV 2 har per i dag ingen Premier League-avtaler med noen av selskapene, som har minst 1,6 millioner husstander på kundelista.

Canal Digital oppgir at de har bikket en million kunder i Norge. Get har 410 000 og det anslås at Viasat leverer TV til omlag 200 000 husstander.

Hildrum oppgir at kanalen ikke regnet med at Premier League skal vises hos blant annet Canal Digital, den største distributøren, for at investeringen i de dyre rettighetene skal gå i pluss.

- Vi har hele tiden lagt til grunn at vi ikke får distribusjon hos alle, sier Hildrum.

- Det er misnøye
Supporterunionen for engelsk fotball var representert ved Trond Fuhre på dagens pressekonferanse. Og supporterne er fornøyde med planene for engelsk fotball, både når det sendingene, innhold og kommentatorer.

Nå mangler det bare at flere får sett engelsk ball, uten å bruke nett eller tegne abonnent på Riks-TV.

- Vi er ikke fornøyd med distribusjonen, det er misnøye og vi vil ha mer. Vi vil at alle skal få se Premier League på TV, sier Fuhre til Dagbladet.

Selv vurderer Birmingham-supporteren å tegne TV 2 Sumo-abonnement, fordi han har fått signaler om at TV 2s tre HD-kanaler i hovedsak skal vise topplagene i ligaen.

- Jeg vurderer det, jeg må nok kjøpe hele pakken, sier Fuhre.

Supporterunionen varsler nå press på selskapene som ikke har avtale med TV 2, det er tett samarbeid mellom TV 2 og fansen.

- Det er veldig mange som har Canal Digital av oss supportere, og det må tas et grep, sier supporterlederen.

Konstruktive forhandlinger
Både Viasat og Get opplyser til Dagbladet at de ønsker å sikre seg Premier League-tilgang, men det må tautrekking til.

- Vi er i konstruktive forhandlinger med TV2, det er alt vi kan si, sier Gets direktør for samfunnskontakt, Øyvind Husby, til Dagbladet.

TV 2 regner med økt pågang på TV2 Sumo, som viser samtlige 380 kamper direkte. Bare 266 vises på TV, uansett avtale.

- Det skal være kapasitet for alle kunder som vil se Premier League via TV 2 Sumo. Hvis ikke får vi investere mer, sier Hildrum.

ALLE KAN SE PÅ NETT: Alf Hildrum mener tilbudet på TV 2 Sumo tåler høy trafikk, og utelukker ikke at de får til avtaler med flere selskaper om distribusjon. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
ALLE KAN SE PÅ NETT: Alf Hildrum mener tilbudet på TV 2 Sumo tåler høy trafikk, og utelukker ikke at de får til avtaler med flere selskaper om distribusjon. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer