Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

1,6 milliarder møter 256 millioner

City mot Portsmouth i dag.

FØRSTE SCORING: Carlos Tevez, en av flere Manchester Citys store sommerkjøp, scoret sitt første City-mål i ligacupen på torsdag. Foto: AP
FØRSTE SCORING: Carlos Tevez, en av flere Manchester Citys store sommerkjøp, scoret sitt første City-mål i ligacupen på torsdag. Foto: AP Vis mer

(Dagbladet.no) De økonomiske forutsetningene til dagens motstandere kunne nesten ikke vært større, selv om Sulaiman Al Fahim nå har kommet inn og tatt over på Fratton Park.

Portsmouth har lenge slitt kraftig, mens Manchester City-eierne ser ut til å ha en endeløs pengebinge klubben kan hente midler fra.

The Independent har satt opp det som kan være to førsteellevere i ettermiddag, og regnet ut hvor mye de to lagene har kostet. Forskjellen er betydelig, for å si det mildt.

Portsmouth-elleveren har kostet klubben 256 millioner kroner, mens City-elleveren har en prislapp på 1,6 milliarder.

- Se på Everton
Pompey-manager Paul Hart mener derimot at du ikke må bruke milliarder av kroner for å hevde deg i Premier League.

AKTIV UKE: Paul Hart har hentet inn fem spillere på billigsalg denne uka. Foto: AFP
AKTIV UKE: Paul Hart har hentet inn fem spillere på billigsalg denne uka. Foto: AFP Vis mer

- Se bare på hva Everton har gjort de siste åra. Hvis du spør alle managerne utenfor «topp fire», vil de si at de kunne utfordret topplagene om de hadde hatt pengene til City. Men David Moyes (Everton-manager) har klart det uten disse midlene, sier Hart ifølge Press Association.

Hart vokste opp som City-supporter og så de gamle heltene fra ståtribunen på gamle Maine Road. Klubben har forandret seg en smule de siste åra.

- Penger kan ikke alltid kjøpe deg suksess, du må jobbe for det. Forventingene vokser når du bruker to milliarder kroner og jeg tror de forventer å komme blant de fire beste. Men i konkurranse med Manchester United, Liverpool, Chelsea og Arsenal blir ikke det lett.

Fem nye inn
Portsmouth har i sommer mistet blant annet Glen Johnson, Peter Crouch og Sylvain Distin. Sårt tiltrengte millioner har kommet inn i klubbhuset. Med ny eier på plass denne uka kunne Paul Hart også shoppe litt.

Men han går i andre butikker enn Mark Hughes.

Tommy Smith, Michael Brown og Kevin Prince-Boateng er kjøpt den siste uka, mens Aruna Dindane og Jamie O'Hara er hentet inn på låneavtaler.

- Med et begrenset budsjett har jeg kjøpt en gjeng spillere som er hardtarbeidende. Jeg tror at med de spillerne vi har hentet inn og de vi hadde fra før, så kommer vi til å bli et vanskelig lag å slå etter hvert, sier Hart.

At han trengte disse forsterkningene er det ingen tvil om. Tre strake tap er Portsmouth verste seriestart i Premier League. Blir det et nytt nederlag i ettermiddag vil det være klubbens verste ligaåpning siden 1953.

Her kan du se alle Premier League-overgangene

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling