1,6 millioner i hvit lønn

Mamadou Diallo elsker Lillestrøm, og farger håret hvitt til ære for fansen. Kjærligheten er gjensidig. Nå ønsker nemlig kanarifansen å betale lønna til Diallo. Hvis de får lov av LSK-ledelsen. Etter det Dagbladet erfarer tjener Mamadou Diallo rundt 1,6 millioner kroner i året.

Kanarifansen har allerede styrevedtatt at de ønsker å betale lønna til den blonde senegaleseren.

- Planen er å lønne Diallo gjennom aksjonen «Folkets spiller», som så vidt har startet i lokalmiljøet. Det rent formelle med klubben gjenstår fortsatt, men vi håper de vil gå med på planene våre, sier styremedlem i kanarifansen Frode Johansen til Dagbladet.

- Det er en stor ære for meg at fansen vil betale lønna mi, sier Diallo i vippestolen hos afrofrisør Patrick Osei i Oslo.

Ekstra kick

- Det er kanskje derfor du bleiker håret også, for å gi noe tilbake til kanarifansen?

- Ja, dette er min måte å gi noe tilbake til dem på. De betyr alt for meg. Å spille med blondt hår gir meg dessuten et ekstra kick. Det er min form for doping, ler Mamadou.

Diallo spiller i dag sin første kamp for Lillestrøm etter det mislykkede vinteroppholdet i tyske Duisburg. Sist Diallo spilte mot Vålerenga scoret han fire mål. En prestasjon som fikk selv Klanen til å holde kjeft en stakket stund, på Bislett.

- Jeg tror det er umulig for meg å score fire nye mål i dag. Dette blir en annen kamp, sier Diallo, vel vitende om at han starter i en helt ny kantrolle på høyre midtbane.

Veddet 1000 kroner

- Men jeg har i det minste veddet 1000 kroner med bestekompisen på at vi vinner. Det er helt klart ekstra motivasjon for meg, sier Diallo.

Det er fortsatt Duisburg som betaler lønna til Diallo. Først i juli overtar LSK lønnsansvaret for den spilleren de egentlig ikke har råd til å ha i stallen.

- Jeg er positiv til at fansen er villig til å betale lønna til Mamadou, sier fotballformannen i LSK, Frank Grønlund, til Dagbladet.

- Hvor mye gjenstår før det går i orden?

- Det er forhandlinger mellom «Folkets spiller»-aksjonen og klubbens aksjeselskap i disse dager. Alt jeg kan si nå, er at jeg håper vi kan få i stand en avtale som er god for begge partene, sier Grønlund.

Så langt har kanarifansen samlet inn 900000 kroner. Pengene står allerede på bok.

Diallo er genial

- I tillegg har vi fått garantier fra næringslivet for rundt 600000 kroner, sier Frode Johansen, som også sitter i styret for «Folkets spiller»-aksjonen.

- Hvorfor går dere så langt som å betale millionlønna til Diallo?

- Han er rett og slett en genial fotballspiller. Dessuten har ikke klubben råd til å betale lønna hans, så vi tilbyr oss å gjøre dette i rein kjærlighet til både LSK og Diallo, sier Johansen.

<B>PENSLES:</B> Blekemidlet pensles inn i håret til Diallo.
<B>HÅRFIN SPILLER:</B> I dag er Mamadou Diallo tilbake på Åråsen mot Vålerenga. I går farget han håret hvitt til ære for kanarifansen.
<B>FORNØYD:</B> Drillo ser ikke helt sikker ut, men ble fornøyd med resultatet.