REKORD: Tord Asle Gjerdalen ble nummer 28 som beste nordmann på gårsdagens 15 kilometer i Vanoucer-OL. Det er tidenes dårligste norske langrennsinnsats i et mesterskap. TV-sendingen kapret imidlertid en plass på lista over de 30 mest sette TV-programmene i norgeshistorien. Foto: Javier Soriano, AFP/Scanpix
REKORD: Tord Asle Gjerdalen ble nummer 28 som beste nordmann på gårsdagens 15 kilometer i Vanoucer-OL. Det er tidenes dårligste norske langrennsinnsats i et mesterskap. TV-sendingen kapret imidlertid en plass på lista over de 30 mest sette TV-programmene i norgeshistorien. Foto: Javier Soriano, AFP/ScanpixVis mer

1,6 millioner nordmenn så Gjerdalen ta 28. plass

Langrennsfiaskoen 30. mest sette tv-program i historien

|||

Da de norske langrennsløperne skuffet i OL-løypene i Whistler, satt hele 1,6 millioner nordmenn foran TV-skjermene.

TV-sendingen går inn på 30.-plass på listen over de mest sette programmene i norsk historie. 1,6 millioner seere er ikke dagligdags i NRK-huset. Langrennssendingen er den fjerde mest sette siden årtusenskiftet.

- OL er stort for nordmennene og dette bekreftes jo her. Så får vi håpe resultatene bedrer seg for nordmennenes del, sier Kristian Tolonen i NRKs forskningsavdeling til egen kanal.

Til tross for at det halvveis i løpet var klart at det ikke ble noen stor norsk dag, ble flesteparten av TV-seerne sittende fram til løpet var over.

Kampen mellom Norge og Mexico i VM i 1994 er fortsatt mest sett (2,139 millioner seere).

I fjor klarte bare en sending å nå topp-30-listen. Alexander Rybak sang seg til Melodi Grand Prix-suksess foran 2,011 millioner seere.

(NTB)