Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

160 000 har sett Viking

Utrolige 160 000 tilskuere har sett Vikings hjemmekamper i år. Hvis laget berger plassen i Tippeligaen, skal publikum ha mye av æren, mener trener Roy Hodgson.

STAVANGER (Dagbladet): -  Publikum har vært fantastiske. Det kommer over 12 000 tilskuere på kamp etter kamp. De støtter oss hele veien og er virkelig lagets 12. spiller. Hvis vi overlever i Tippeligaen, står vi i gjeld til dem, sier Hodgson etter 0- 0-kampen mot Lyn i går. En ganske trist kamp, som 12 508 tilskuerne kom for å se på.

Markedssjef Hans-Øyvind Sagen regner med at over 170 000 mennesker vil ha sett Vikings hjemmekamper når siste seriekamp er spilt. Det er i en sesong hvor laget røyk ut etter første cupkamp hjemme. Årsaken er det nye, flotte stadionet.

-  Av de 12 spillerne vi har hatt på laget i år, har publikum vært den beste, mener Viking-kaptein Brede Paulsen Hangeland.

-  Komfortabel

Trener Hodgson var fornøyd med Vikings spill i går. Han mener de lyktes i å kontrollere et meget sterkt Lyn-mannskap, og at hans gutter var nærmere seier enn Oslo-laget.

-  Gutta gjorde det så bra som man kunne forvente. Jeg er mer enn tilfreds, sier Hodgson, som med to kamper igjen ikke ser noen grunn til at Viking skal havne i nedrykksstrid.

-  Poengmessig er dere i samme situasjon?

-  Ja, men da hadde lagene under oss tre kamper på å ta oss igjen. Nå har de bare to, sier en smilende Viking-trener.

Fire poeng

Lyns trener, Hans Knutsen, var også fornøyd med det ene poenget, men ikke med spillet.

-  Viking var bra organisert, og vi fikk ikke spilt Jan Derek Sørensen inn bak dem på den måten vi håpet på. Nå står vi igjen med at vi trenger fire poeng på de to siste kampene for å kvalifisere oss til Royal League, sier Knutsen.

-  Hvem tror du vinner serien?

-  Vålerenga. Det baserer jeg på at vi kommer til å slå Rosenborg i den siste kampen.

MÅLLØST: Egil Østenstad og Viking gikk målløse av banen i går. Her er spissen i kamp mot Lyns Kristian Flittie Onstad.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media